Atlantis Lehtomäessä vahvempi selvin luvuin

Atlantis Lehtomäessä vahvempi selvin luvuin

Kyyti oli kylmää Lehtomäessä, kun MYPA joutui kaivamaan pallon maalista viidesti Atlantis FC:tä vastaan. Kuva: Jaakko Haapala
 
MYPAn kauden neljäs ottelu päättyi tylyihin 1-5 (0-3) lukemiin Atlantiksen ollessa selvästi vahvempi. MYPAn ainokaisen viimeisteli rangaistuspotkusta Sasu Hernesniemi. 
 
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ehkä jopa hieman kotijoukkueen hallinnassa, eikä mennyt aikaakaan kun MYPAlla oli ensimmäinen kohtalainen maalintekotilanne. Pallo pelattiin laidalta boksiin Tommi Roposelle, joka suojasi hyvin ja pelasi kuudentoista rajalle hyvin laitapakin tontilta nousseelle Rico Ryöpäkselle, jonka matalan laukauksen kuitenkin Atlantiksen maalivahti sai torjuttua kulmaksi. 
Heti tämän perään vuorostaan Atlantis loi painetta, kun MYPA ei saanut purettua useampaa poikittaissyöttöä maalinedustalla, mutta lopulta tilanne päättyi paitsioon. 
Kymmenen minuutin kohdalla MYPAn prässi toimi ja keskialueen katkon jälkeen Roponen pääsi yrittämään, kuitenkin kilpistyen jälleen maalivahtiin. Pian tämän jälkeen Jari Hassel yritti tavoitella takanurkkaa ja pienen kimmokkeen kautta laukaus ei paljoa ohi painunutkaan. 
 
Tähän asti paras maalintekotilanne siunaantui Tomi Räikköselle pelikellon ollessa kahdenkymmenen minuutin kohdalla. Roponen riisti pallon vierailijoiden puolustajalta yllättäin ja pelasi Räikkösen nokikkain veskarin kanssa, mutta tämän laukaus kolahti tolppaan. Tästä syntyi vastahyökkäys Atlantiksen pelatessa pallon laitaan, josta toimitettiin matala keskitys maalinedustalle. Sasu Hernesniemi epäonnistui katkoyrityksessä hutipotkullaan ja vierailijoiden Ali Musawi pääsi viimeistelemään ottelun ensimmäisen osuman kaikessa rauhassa. Lisää vettä niskaan tuli oikeastaan saman tien, kun Atlantiksen Abubacar Diakite sai keskialueelta paristakympistä aikaan laukauksen, joka pienellä kimmokkeella painui toistamiseen ohi MYPA-vahti Antti Kaikkosen. 
Toinen takaiskumaali lyhyessä ajassa lamaannutti kotijoukkueen ja Atlantis pääsi entistä voimakkaammin niskan päälle MYPAn ollessa jatkuvasti pari askelta perässä ja kykenemätön purkamaan vieraiden korkeaa prässiä. Atlantiksen painostus palkittiin kolmannella osumalla reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun korkea syöttö keskuspuolustuksen taakse tavoitti jälleen Diakiten, joka tyylitteli taukolukemat. MYPAkin pääsi vielä jaksolla kertaalleen yrittämään, mutta Hasselin veto kuudentoista rajalta jäi löysäksi ja kohdistui päin maalivahtia. 
 
Toisella jaksolla MYPA vaihtoi kentälle Khalid Kaddourin, Arttu Jormakan, Sisu Häkälän ja Otto Haimin, sekä tolppien väliin Aku Lindströmin. MYPA tuli jaksolle paremmalla asenteella ja terävämmin kuin mihin ensimmäinen puolisko loppui. Atlantis pääsi kuitenkin testaamaan Lindströmiä heti ensiminuuteilla, mutta nuori maalivahti otti puolittaisesta läpiajosta erinomaisen jalkatorjunnan. 
MYPA suoraviivaisti peliään Roposen tippuessa hieman alemmas piikistä kamppailemaan pitkistä syötöstä. Roposen ilmataistelut olivat tuottaa tunnin kohdalla tulosta, kun tämä ennätti korkeaan vapaapotkuun ennen Atlantiksen maalivahtia, mutta pallo lipui hieman ohi maalin Räikkösen jäädessä pienestä kiinni, ettei yltänyt jatkamaan tilannetta tyhjään maaliin. Pian Roposen työskentely kuitenkin palkittiin, kun tämä kaadettiin boksin sisäpuolella rangaistuspotkun arvoisesti. Hernesniemi viimeisteli pilkulta MYPAn kavennuksen varmasti oikeaan alakulmaan. 
Hetkeä myöhemmin Hernesniemi oli jatkaa maalitehtailuaan onnekkaasti, kun tämän karannut keskitys meinasi leijailla suoraan takakulmaan. 
 
MYPAn lyhyen vireämmän vaiheen jälkeen vierasjoukkue kuitenkin palasi kuskin paikalle. 72 minuuttia oli pelattu kun joukkueen kapteenina toiminut Joakim Lindberg menetti pallon keskialueella, seuranneesta vastahyökkäyksestä Atlantis keskitti boksiin mistä pudotuksen jälkeen Obi Metzgerin laukaus painui jälleen MYPAn verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Roponen pelasi sivurajaheiton jälkeen itsensä hyvin vetopaikkaan, mutta laukaus jäi heppoiseksi maalivahdin torjuessa. Tästä Atlantis lähti vastahyökkäykseen ja hattutemppunsa viimeistellyt Diakite naulasi taululle loppulukemiksi jo 1-5. 
Atlantiksella oli vielä pelikellon käydessä jo täyttä aikaa tilaisuus iskeä lisämaali, mutta tällä kertaa laukaus kohosi reilusti yli maalin. 
 
Päävalmentaja Mano Honkanen oli luonnollisesti pettynyt ottelun kulkuun: 
- Emme voi hyökätä, jos menetämme pallon niin usein kuin tänään. Ensimmäisellä puoliajalla saatiin muutama hyvä paikka, “Tomppa” (Räikkönen) veti tolppaan ja muutama  muukin ihan kohtalainen tilanne, mutta toisella puoliajalla emme saaneet yhtään kunnollista maalintekotilannetta. Liian paljon pallonmenetyksiä ja liian moni kaksinkamppailu kääntyi vastustajalle, mikä oli ottelun suurin kulmakivi. Kun vastustaja sai pallon, reagoimme liian hitaasti ja vastustaja pääsi todella helposti meidän puolustuksen selustaan. Taisteltiin hyvin se mitä pystyttiin, mutta 0-1 maalin jälkeen joukkue notkahti aivan liikaa, annettiin nopeat kolme maalia ja toisella puoliajalla emme pystyneet enää vastaamaan siihen vaan vastustaja oli selkeästi parempi.