Ensin tuntumaa oikeaan nurmeen ja sen jälkeen viimeistelyjen kautta pisteet kotiin Pietarsaaresta

Ensin tuntumaa oikeaan nurmeen ja sen jälkeen viimeistelyjen kautta pisteet kotiin Pietarsaaresta

MYPA lähtee huomenna sunnuntaina 26.7. ensimmäisten pisteiden metsästykseen kohti Pietarsaarta, kun FF Jaro saa vieraakseen nälkäisen MYPAn. MYPAn peli-ilme kahdessa ensimmäisessä ottelussa on ollut hyvää, kun taas Jarolla on tulosten perusteella allaan kaksi äärilaidan peliä; ensin reilu 3-0 kotivoitto Mikkelin Palloilijoita vastaan ja sen jälkeen kunnon 5-0 selkäsauna Ekenäs IF:ltä.

 

MYPAn valmistautuminen huomiseen otteluun alkoi aidolta nurmikentältä.

 

MYPA pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa nurmikentällä, niinpä viimeiset harjoitukset ovat tapahtuneet KSOY Stadionin hyväkuntoisella takakentällä Myllykoskella. MYPAn päävalmentajan Ilkka Mäkelän mukaan yksi merkittävä ero tekonurmen ja nurmikentän välillä on liukkaus.

- Syöttöjen pitää olla selvästi kovempia, että palloon tulee riittävästi vauhtia, Mäkelä toteaa.

Viime viikon kotiottelu KPV:tä vastaan jouduttiin perumaan, kun KPV:n piiristä löytyi koronatartunta. Vaikka viidentoista päivän pelitauko ei ole MYPAlle optimaalinen tilanne, pelin peruuntuminen ei vaikuttanut valmistautumiseen Jaroa vastaan.

- Meillä on sopivasti harjoituksia alla. Nyt on vain kyse siitä, että päästään nopeasti pelirytmiin kiinni ja ollaan sinut luonnonnurmen kanssa. Harjoituksissa on ollut hyvin omia pelaajia. Ei muuta kuin tuulta päin, Mäkelä sanoo.

Tänään MYPA katsoo millainen joukkue heitä odottaa vajaan viiden tunnin ajomatkan päässä. Huomenna matka kohti Pietarsaarta alkaa hyvissä ajoin aamupäivällä.

- Pitkiähän nuo Pohjanmaan matkat ovat, mutta meidän täytyy sopeutua menetelmään, että käytännössä kaikki vierasreissut tehdään saman päivän aikana. Katsotaan, miten Oulun kanssa toimitaan, koska sinne on pisin matka, Mäkelä tuumaa.

 

MYPAlla elementtejä, joilla voidaan voittaa otteluita

 

MYPAn on tarkoitus hakea ensimmäisiä pisteitä. FF Jaro on varteen otettava nousukandidaatti, vaikka heillä on allaan kaksi hyvin erilaista peliä. Mäkelä ihmetteli Jaron kotivoiton helppoja maaleja ja Mikkelin Palloilijoiden heikkoa päivää puolustuksellisesti. Eikenäs IF:ää vastaan taas peli oli Jarolta nopeasti ohi. He saivat varmasti taakakseen mielenkiintoisia tunnetiloja.

MYPAlla on ollut viimeisessä kahdessa ottelussa peliminuuttien loppupuolella varsinaisia trillereitä. Maaleja on jahdattu ja lähellä ne ovat olleet. Vaikka asetelmat ovat olleet kuinka punavalkoisia vastaan, pystyy MYPA paperilla parempia joukkueita myöskin haastamaan. MYPAlla on ollut elementtejä, joilla pystytään voittamaan otteluita.

- On lohdullista, että ollaan päästy paikoille, koska viimeistelyn korjaaminen on enää yhdestä asiasta kiinni. Ajatuksella lähdetään, että pisteitä tulee kotiin kannettavaksi, Mäkelä vinkkaa. 

 

FF Jaro - MYPA, 26.7.2020, klo 18.30, Pietarsaaren keskuskenttä

Ottelun näyttää Elisa Viihde