Gnistan vei tärkeät pisteet mukanaan Helsinkiin

Gnistan vei tärkeät pisteet mukanaan Helsinkiin

Kuva: Rauni Pakkala

 

 

 

Putoamiskamppailussa taistelleet MYPA ja Gnistan kohtasivat aurinkoisessa lauantai-illassa Saviniemessä. Kamppailu päättyi vierasjoukkueen 2-4 voittoon, ja vei tärkeät pisteet mukanaan Helsinkiin.

 

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Gnistan loi pientä painostusta MYPA-päätyyn, ja saikin ensimmäisen kulmapotkun kolmen minuutin kohdalla. MYPA pääsi vähitellen peliin mukaan, ja Anttoni Huttunen pääsi väläyttelemään taitojaan lähellä 16-rajaa. Jakso jatkui Gnistanin hallinnalla, ja se pyöritti peliä keskikentällä pelaten palloa MYPAn puolustuksen väleihin. Kotijoukkue sai kuitenki luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä: lähimmäksi maalia pääsi Lim, jonka kova, matala keskitys jäi viimeistelijää vaille.

 

Gnistan siirtyi johtoon ottelun 23 minuutilla, kun vierailijat saivat kulmapotkun. Tilanteesta Lucas Morais laukoi pallon oikeaan yläkulmaan ohi vaille mahdollisuuksia jääneen Tomas TurusenHeti johtomaalin jälkeen MYPA sai loistavan mahdollisuuden tasoitukseen. Eetu Pellikka antoi hienon syötön Huttuselle, mutta Huttusen laukaus painui hieman ohi maalin. 

Gnistan siirtyi 0-2 johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla,kun Hidetoshi Wakuin laukaus 16-rajan tuntumasta yllätti MYPA-puolustuksen. Kotijoukkueen hyökkäyspeli piristyi hieman jakson loppua kohden, mutta Gnistanin puolustus pelasi vahvasti. 

Vierajoukkue rokotti kertaalleen juuri ennen taukoa, kun Hassan Sesay keskitti vasemmalta laidalta ja lähetti matalan keskityksen maalille. Täysin vapaaksi jäänyt Luquinhas iski pallon varmasti maaliin. Gnistanin 0-3 johtomaali herätti kotijoukkueen: heti seuraavasta tilanteesta MYPA kavensi ottelun 1-3:een, kun Nuutti Laaksosen nappikeskitys löysi maalinedustalta Jari Hasselin. Tauolle lähdettiin tilanteessa 1-3

Toinen jakso jatkui tiukalla taistelulla. Pallo pomppi päädystä päätyyn, mutta todellisia vaaranpaikkoja ei syntynyt. Tunnin kohdalla MYPA suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Niklas Rautomäki korvasi hyökkäyksessä Rico Ryöpäksen

Jakson edetessä keltapaidat järjestelevät hyökkäyksiä kohti MYPA-puolustusta, mutta kotijoukkue iski 65. minuutin kohdalla. Hyvän ottelun pelannut Huttunen iski pelivälineen maaliin Hasselin esityöstä ja toi joukkueensa maalin päähän.

 MYPAn loppukiri kuitenkin koki kolauksen 80 minuutin kohdalla, kun Gnistan järjesteli vaarallisen hyökkäyksen pelaten pallon MYPAn linjan ohi. Bangaly Theodor Kouyaten oli helppo työ iskeä pallo tyhjään maaliin tehden tilanteeksi 2-4.

 MYPA haki vimmatusti kavennusosumaa ja haki virtaa vaihtojen muodossa. Se saikin luotua vaaran tuntua Gnistanin puolustuspäähän, mutta peliväline ei löytänyt tietään tolppien väliin. Ottelu päättyi lukemiin 2-4 ja Gnistan vei pisteet mukanansa Helsinkiin.

 

- Ekalla puolella juostiin Gnistanin perässä. Ei saatu riittävän tiiviiksi puolustusta ja prässi jäi liian kauas. Tokalla puolella nostettiin prässiä ja oltiin energisempiä. Liian useasti sama lause: ” toinen jakso hyvää ja toinen huonoa”. Valitettavasti ei pystytä ehjään kokonaisuuteen, MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen kommentoi pettyneenä.

- Kolme nuorta pelaajaa Sasu, Väinö ja Arttu suoriutuivat tehtävistään tosi hyvin, Honkanen sanoi.