Ikävalko tiedostaa haasteet: "Liian helposti tulee maaleja omaan päähän"

Ikävalko tiedostaa haasteet: "Liian helposti tulee maaleja omaan päähän"

 
MYPA:n tappioputki jatkui perjantaina, kun Ykkösen sarjakärki FC Haka haki pisteet KSOY Stadionilta selvin 4-0-lukemin.
 
66. minuutilla vaihtoon hyökkäyksestä tullut MYPA:n Niko Ikävalko totesi pelin jälkeen, että Hakan aikainen, jo neljännellä minuutilla tullut avausmaali hankaloitti joukkueen pelaamista huomattavasti.
 
- Se on vaikeaa, kun ollaan neljä minuuttia painettu ihan hyvin Hakan päädyssä, ja yhtäkkiä tulee yksi hyökkäys ja pallo on omassa maalissa. Sitten taas lähdetään 0-1-tappioasemasta jahtaamaan, Ikävalko sanoi.
 
- Maalinteko on ollut meille muutenkin vaikeaa tässä, niin sitten peli etenee taas tasaiseen tahtiin, sitten tulee taas yksi hyökkäys ja peli on 2-0. Liian helposti tulee maaleja omaan päähän.
 
Joukkue on hävinnyt kuusi edellistä otteluaan. Ikävalkon mukaan heikko putki ei ole heijastunut harjoituskentille, mutta varsinkin maalittomuus näkyy pienenä takalukkona peleissä.
 
- Enemmän se ehkä tulee näissä otteluissa, että vähän puristetaan eikä uskalleta pelata vaikka pystyttäisiin pelaamaan. Ajoittain pelattiin taas tässäkin pelissä ihan hyvää futista, mutta sitten kun on taas kiikarit taulussa, niin vaikeaa se on voittaa pelejä.
 
Seuraavaksi MYPA kohtaa taas yhden Ykkösen kärkijoukkueen, kun TPS asettuu vastaan Turussa maanantaina 19.8. Joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa kummatkin ovat voittaneet kerran toisensa.
 
- Ei se vastustaja taas yhtään helpotu. Toki olemme voittaneet Tepsin kerran, että ei se mahdoton joukkue ole voittaa. Totta kai lähdemme voittamaan eikä meillä mitään luovutusmentaliteettia ole. Emme ole niin huonoja kuin tuo sarjataulukko näyttää, mutta pienet asiat vaikuttavat. Nuori joukkue ja virheitä sattuu, ja tämä alkaa olemaan se taso, missä niistä rokotetaan.
 
- Kakkosessa niistä ei rokoteta. Tässä sarjassa ei sovi antaa vastustajalle hirveän montaa paikkaa, se näkyy sitten saman tien tulostaululla, Ikävalko kertoo.