KARSINTA-AVAUS JÄTTI KAIKKI VIELÄ MAHDOLLISEKSI

KARSINTA-AVAUS JÄTTI KAIKKI VIELÄ MAHDOLLISEKSI

MYPAn ja TPV:n ensimmäinen karsintaottelu jätti kaikki ratkaisut Tampereella käytävään kamppailuun. TPV sai MYPAn harmiksi tehtyä Eurocup-säännöillä pelattavassa karsinnassa tärkeän vierasmaalin ja kahden tärkeän miehen loukkaantuminen osui pahaan saumaan.

Ennakkoluulottomasti peliin lähtenyt MYPA hallitsi ottelun alkua. Vahvasti pelanneet Samuel Lindeman sekä jälleen kerran vahvoja näyttöjä antanut Anttoni Huttunen vastasivat MYPAn pelinrakentelusta ja TPV joutui kerta toisensa jälkeen ottamaan kotijoukkueen hyökkäyksiä vastaan.

Ottelun alku toi positiivisen pelinhallinnan lisäksi myös kylmää vettä niskaan. 11. minuutilla kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa kun Jussi-Pekka Rämä joutui loukkaantumisen takia jättämään kentän ja Kaan Kovanen korvasi Rämän hyökkäyksessä.

Vain hetki vaihdon jälkeen MYPA sai hyökkäyksensä päätteeksi painetta TPV:n maalille, mutta tamperelaisten puolustus sai tilanteen viime hetkellä selvitettyä aivan maalin edestä.

Alun hyvä vaihde kääntyi lopulta siihen, että TPV iski kotijoukkueen kannalta harmillisen vierasmaalin ottelun 29. minuutilla. TPV katkaisi MYPAn pelinavauksen keskialueella, pelasi pallon keskustaan Tomi Yliselle joka laukoi lopulta pallon ohi Tomas Turusen ja vei vierasjoukkueen 0-1-johtoon. Ylinen ei ennen maaliaan kauaa ehtinyt kauaa kentälle olla kun hänet vaihdettiin 23. minuutilla Eetu Räisäsen tilalle.

Mutta niin kuin monta kertaa tällä kaudella aikaisemminkin MYPA osoitti sitkeytensä. Tämän kauden ennätysyleisö 1574 katsojaa ei ehtinyt kauaa vierailijoiden johtomaalia harmitella. Ottelun 32. minuutilla MYPA nosti omalta puolustusalueeltaan pallon Tomi Räikköselle. Räikkönen jatkoi pallon puolustuksen selustaan Kaan Kovaselle ja jälleen kerran supervaihtomies huudatti kotiyleisöä maalin arvoisesti sekä täytti hienosti Jussi-Pekka Rämän jättämän ison aukon kotijoukkueen hyökkäyksessä.

Toinen puoliaika toi taas MYPAlle jobinpostia kun Heikki Pulkkinen jouduttiin ottamaan vaihtoon ja tilalle tuli Paavo Kujala. TPV pääsi otteluun toisella puoliajalla paremmin mukaan ja se saikin luotua muutaman vaarallisen maalipaikan. Yhtä miestä on jälkeenpäin helppo kiitellä ja taputella olalle, sillä Tomas Turunen MYPAn maalilla pelasi huikean ottelun ja jätti omalla panoksellaan kaikki avoimeksi toista kohtaamista ajatellen.

Ei kotijoukkuekaan tyystin ilman paikkoja jäänyt, mutta Turusen tapaan TPV:n virkaveli Tuomas Karjanlahti esitteli myös torjuntaitojaan ja näin ottelu päättyi lopulta lukemiin 1-1.

Vierasmaalinsa myötä TPV sai pienen edun lauantaina 13.10 Tammelan stadionilla pelattavaan toiseen osaotteluun, mutta kaikki tässä karsintaparissa on silti edelleen mahdollista.

 

 

 

 

1-1

(1-1)

29. 0-1 Tomi Ylinen (TPV)

32. 1-1 Kaan Kovanen (MYPA)

MYPA

2. Benjamin Niveri

7. Rico Ryöpäs

8. Heikki Pulkkinen (C) (46. Paavo Kujala)

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen

14. Simo Majander

16. Jussi-Pekka Rämä (11. Kaan Kovanen)

17. Jari Hassel

22. Kaarel Usta

24. Anttoni Huttunen (58. Tommi Roponen)

25. Tomas Turunen (mv)

Vaihtopelaajat:

3. Leevi Perkiö

4. Tommi Roponen

5. Kaan Kovanen

6. Joonas Tiihonen

12. Joel Peltola (mv)

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala

TPV

Avauskokoonpano:

2. Juho Saarinen

3. Ardian Kovaqi

5. Tommi Smeets

6. Jari Nikkilä

7. Topi Järvi

8. Mohamed Koroma (79. Eino-Veikko Ek)

11. Paavo Näykki

13. Giorgi Ositashvili 51. var

14. Eetu Räisänen (23. Tomi Ylinen 87. var)

22. Tuomas Karjanlahti (mv)

41. Mika Ahonen (64. Eric Bullock)

Vaihtopelaajat:

4. Eino-Veikko Ek

9. Eric Bullock

17. Jesse Oksanen

20. Eetu Kolu

23. Joonas Rantala

29. Henri Savolainen

56. Tomi Ylinen