Komea päätös härkäviikolle – piste tuliaisina Oulusta

Komea päätös härkäviikolle – piste tuliaisina Oulusta

MYPA:n nousujohteinen vire jatkui sunnuntaina AC Oulun vieraana, kun tiukasti puolustanut joukkue piti kotijoukkueen hyökkäykset kurissa ja pääsi kotimatkalle piste taskussaan 0-0-tasapelin myötä.
 
Ottelun iso kuva oli koko lailla ennakoitu. AC Oulu piti palloa hallussaan enemmän ja MYPA puolusti tiiviisti. Mistään bussin parkkeeraamisesta oman maalin eteen ei kuitenkaan ollut kyse. Kun paikka aukesi, MYPA lähti myös terävästi hyökkäämään ja AC Oulun pelillisestä hallinnasta huolimatta MYPA oli enemmän todellisia maalipaikkoja.
 
- Kolmas ottelu kahdeksaan päivään yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan vieraissa – ja vielä ärsytettyä sellaista vastaan. Lähtökohtiin nähden pisteeseen pitää olla hyvin tyytyväinen, päävalmentaja Jukka Karjalainen totesi.
 
Ottelun kuva ei Karjalaista yllättänyt sinänsä. Oma pelisuunnitelma toimi kuitenkin mainiosti ja vain kirsikka kakun päältä jäi puuttumaan.
 
- Jouduimme puolustamaan paljon, mutta teimme sen todella hyvin. Saimme pidettyä vastustajan hyvin laidoilla, eikä heillä juuri vaarallisia paikkoja yhtä alun tolppalaukausta lukuun ottamatta ollutkaan, Karjalainen kertasi.
 
- Itse asiassa meillä oli jopa paremmat paikat maalintekoon, mutta ollaan nyt tähän pisteeseen kuitenkin tyytyväisiä.
 
Vaikean alkukauden jälkeen MYPA osoitti päättyneellä viikolla pystyvänsä haastamaan kenet tahansa Ykkösessä.
 
- Joukkue on osoittanut isoa kasvua tämän viikon aikana. Ensin Porissa nousimme tappioasemasta voittoon, sitten derbyssa viime hetken maalilla tasoihin ja nyt tämä piste ennakkoon todella hankalasta vierasottelusta, Karjalainen kiitteli joukkojaan.
 
- Olen todella ylpeä joukkueesta.
 
Menestyksekkään härkäviikon jälkeen joukkue pääsee hiukan vetämään henkeä, sillä seuraava ottelu on vasta ensi viikonloppuna TPV:n saapuessa vierailulle Saviniemeen.
 
- Vähän puhalletaan nyt. Alla on hieno viiden pisteen viikko, mutta liikaa sitä ei auta jäädä miettimään. Aika nopeasti katseet käännetään sitten jo tulevaan otteluun, Karjalainen totesi.
 
AC Oulu – MYPA 0-0
 
MYPA:n kokoonpano:
1 Turunen Tomas, 4 Kytilä Johannes, 5 Pasanen Oskari, 6 Lindeman Samuel, 7 Ryöpäs Rico, 8 Huhtala Rony (86. 10 Räikkönen Tomi), 11 Huttunen Anttoni (92. 13 Kähkönen Olli), 16 Rämä Jussi-Pekka, 17 Hassel Jari, 23 Laaksonen Nuutti, 26 Raatikainen Joona (66. 22 Usta Kaarel)
 
Vaihdossa:
12 Korpela Miika, 15 Rautomäki Niklas, 24 Kangasniemi Valtteri