KTP otti Kymenlaakson herruuden

KTP otti Kymenlaakson herruuden

Kuva: Rauni Pakkala

 

 

Sarjakauden toinen Kymenlaakson derby kamppailtiin reilut tuhatpäisen yleisön edessä KSOY Stadionilla keskiviikkoiltana. Sarjakärki KTP oli juuri niin vahva kuin ennakkoon povattiinkin: se haki puhtaan 0-3 voiton ja vei Kymenlaakson herruuden mukanaan Kotkaan.

 

Vierailijat tulivat ensimmäiselle jaksolle vahvasti. Se vyörytti hyökkäyksiä kohti Tomas Turusen vartioimaa maalia ja MYPA-puollustus oli helisemässä.  KTP:n painostaessa MYPAlle tarjoutui muutama hyvä vastahyökkäys, ja vaarallisemmalle maalipaikalle pääsi Anttoni Huttunen heti muutaman peliminuutin jälkeen. Huttusen laukaus lipui vain hieman ohi maalin. 

 

KTP jatkoi vahvaa otettaan: se pelasi kaunista ja taitavaa lyhytsyöttöpeliä. Aika-ajoin pystysyötöt löysivät MYPAn puolustuslinjan taakse, ja punapaidoilla oli täysi työ pitää kotkalaisten liukkaat hyökkääjät pois vaarallisilta maalipaikoilta. Kun tilanteita syntyi yksi toisensa jälkeen, maaliverkko heilahti vartin pelin kohdall. MYPA-puolustus nukahti, ja kotijoukkueen puolustajien viittoessa paitsion merkiksi KTP:n Antti Mäkijärvi hiipi palloon iskien pelivälineen varmasti maaliin. 

 

Ottelun toinen maali näki päivänvalonsa kymmenisen minuuttia ensimmäisen jälkeen. KTP:n vahvasti läpi ottelun esiintynyt Mika nousi 16-alueella korkeimmalle, ja nosti pallon keskityksestä maaliin. KTP pääsi juhlimaan kannattajiensa eteen 0-2 johto-osumaa. 

 

MYPAn oma peli piristyi ensimmäisen jakson loppua kohden, ja se Ismail Mekhalfa että Kevin Larsson pääsivät hätyyttelemään Anton Lepolan vartioimaa maalia. Puoliajalle mentiin kuitenkin tilanteessa 0-2. 

 

MYPA tuli pirteänä toiselle jaksolle. Punapaidat hallitsivat peliä sekä tuli tilanteisiin kovalla prässillä. KTP:n ensimmäisen jakson vyörytys oli vain muisto katsojien mielessä. Pelin painopiste oli selvästi MYPAn hyökkäyspäässä eikä KTP saanut luotua vaarallisia maalintekopaikkoja. Erityisesti MYPAn keskikentällä pelaava Joakim Lindberg pelasi vahvasti ja katkoi KTP:n hyökkäyksiä.

 

Kotkalaisten kolmas maali syntyi hyvästä vastahyökkäyksestä. MYPAn hyökätessä vihreäpaidat saivat katkaistua MYPAn hyvän syöttöpelin, ja Anton Eerola viimeisteli tarkasti oikeaan alanurkkaan ohi Turusen vartioiman maalin. 

 

- Toisella jaksolla tultiin paremmin. Mentiin kovemmalla sykkeellä, saatiin hyviä riistoja keskialueella ja voitettiin kaksinkamppailuja. Silloin ilman muuta peli kääntyy hyökkäyssuuntaan. Hyvän jakson jälkeen KTP iskee vastaiskusta 3-0 niin siihen se vähän kaatui sen jälkeen, kommentoi MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen.

 

MYPA - KTP 0-3 (0-2)

 

15´ 0-1 Mäkijärvi Antti

25´ 0-2 Junco Martinez Miguel Angel

68´ 0-3 Eerola Anton

 

Yleisöä 1123