MIKKELISTÄ ARVOKAS TAISTELUPISTE

MIKKELISTÄ ARVOKAS TAISTELUPISTE

Ilman päävalmentaja Jukka Karjalaista matkassa ollut joukkue näytti vaikeissa olosuhteissa kovaa sitkeyttä. "Urskilta" haettu tulos tietää kutkuttavia asetelmia viimeiseen kotiotteluun.

Rankan sadekuuron kastelema kenttä aiheutti omat haasteensa molemmille joukkueille. Liukasteluiden aiheuttamat pallonmenetykset olivat ottelun alkupuolella enemmän sääntö kuin poikkeus. MYPA keskittyi ottamaan alun tarkasti eikä nostanut prässiään kovinkaan korkealle.

Ensimmäiset vaaralliset maalipaikat osuivat reilun kymmenen minuutin pelin paikkeille ja ne menivät kotijoukkue MP:n nimiin. Vaaralliseksi tiedetty hyökkääjä Miikka Oinonen pääsi rangaistusalueen oikealla reunalla kääntymään ja laukomaan terävästi. Pallo näytti jo uppoavan vastustamattomasti etukulmaan mutta kuin tyhjästä MYPA-vahti Tomas Turunen venytti ilmiömäisen torjunnan ja piti lukemat tasoissa. Turusta tarvittiin vain hetkeä myöhemmin kun Oinonen taituroi saksipotkun kohti MYPAn maalia. Kaikeksi onneksi taidokas suoritus päätyi kohti MYPAn maalivahtia ja tilanne säilyi edelleen maalittomana.

Vierasjoukkue iski oikeastaan silloin kun sitä vähiten osattiin odottaa. 27. minuutilla rauhallisesti rakennettu hyökkäys tuotti tulosta kun Samuel Lindeman murtautui MP:n puolustuslinjasta läpi ja sijoitti kylmän viileästi pallon ohi MP:n maalia vartioineen Scott Angevinen.

Johtomaalista ei valitettavasti kovin kauaa kuitenkaan saatu nauttia. 36. minuutilla liukas kenttä teki osittain tepposia MYPA-puolustukselle ja pallo jäi kuin tarjottimelle Onuray Köselle. Köse pääsi lataaman pallon tarkasti verkon perukoille eikä Tomas Turuselle jäänyt tässä tilanteessa sanan sijaa.

Maali oli sikäli harmillinen, että MYPAn puolustus pelasi varsin mallikkaan pelin ja etenkin kokeneemmat pelimiehet Heikki Pulkkinen ja Miikka Oinonen tarjosivat muutamia maukkaita kaksinkamppailuja. Toisin kuin olettaa sopisi, Oinosen vadin sai kertaalleen nurin kuitenkin Simo Majander joka periksiantamattomuudellaan sai kokeneen pelimiehen ottamaan jälkipelistä varoituksen ensimmäisen puoliajan lopussa.

Toisesta puoliajasta tuli MYPAn osalta jonkinlaista selviytymistaistelua. MP oli jakson alkupuolella todella lähellä maalintekoa kun Miikka Oinonen laukoi pallon voimalla tolppaan ja jatkotilanteessa vain Heikki Pulkkisen oikea-aikaisuus pelasti vierasjoukkueen takaiskulta.

Raskas kenttä teki tehtävänsä ja MYPAn maalipaikat jäivät vähiin. Simo Majanderin vapaapotku reilusta 20 metristä aiheutti pahimman vaaranpaikan kun Scott Angevine torjui sen eteensä. Vierasjoukkue ei kuitenkaan jatkotilanteesta saanut palloa toimitettua maaliin.

MP painoi lopussa päälle mutta ilman tulosta. MYPA joutui tyytymään pitkän pallon heittämiseen Jussi-Pekka Rämälle ja kovasti uurastaneen Rämänkin jalka loppui sen verran, että miehen tilalle vaihdettiin tulevaisuutta ajatelleen arvokkaita minuutteja keräämään Tommi Roponen.

Taistelu kesti loppuun asti ja kun Tomas Turunen vielä oikea-aikaisilla ulostuloillaan katkaisi pari pahaa tilannetta, MYPA nappasi äärimmäisen arvokkaan tasapelipisteen Mikkelin Urheilupuistosta. Tämä tietää myös sitä, että Kakkosen A-lohkon viimeisestä kotiottelusta PKKU:ta vastaan voitolla MYPA ottaa paikan Ykkösen karsintapeleihin.

 

1-1

(1-1)

27. 0-1 Samuel Lindeman (MYPA)

36. 1-1 Onuray Köse (MP)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

6. Joonas Tiihonen (63. Paavo Kujala)

7. Rico Ryöpäs

8. Heikki Pulkkinen (C)

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen (77. Kaan Kovanen)

14. Simo Majander

16. Jussi-Pekka Rämä (90. Tommi Roponen)

17. Jari Hassel

22. Kaarel Usta

25. Tomas Turunen (mv)

Vaihtopelaajat:

4. Tommi Roponen

5. Kaan Kovanen

12. Joel Peltola (mv)

13. Olli Kähkönen

18. Oskari Nurminen

19. Arttu Huovila

21. Paavo Kujala

MP

Avauskokoonpano:

4. Iiro Äijö

5. Vincent Bikana

8. Elliot Simmons 61. var

9. Michael Nzekwe 63. var (72. Olli Kilpeläinen)

10. Miikka Oinonen (C) 45. var

11. Tomi Janhunen (84. Ozeias Graciano)

13. Jiri Haikonen

16. Onuray Köse

17. Lucas Dos Santos

18. Janne Kuhmonen

24. Scott Angevine (mv)

Vaihtopelaajat:

6. Ozeias Graciano

7. Mikko Hiltunen

14. Joonas Kimari

15. Markus Brusila

22. Jonne Uronen (mv)

23. Olli Kilpeläinen