MP:n salamamaali kaatoi MYPAn

MP:n salamamaali kaatoi MYPAn

kuva: Rauni Pakkala 

MYPA ja MP kohtasivat toisensa Kymenlaakson Sähkö Stadionilla Myllykosken keskiviikkoillassa. Ennen illan ottelua sarjataulukon sijoilla 7. ja 11. majailleet joukkueet lähtivät pistemetsästykseen erilaisista lähtökohdista: MYPAlla oli allaan kauden avausvoitto, kun taas MP oli tahkonnut kolme edellisottelua tappiolla ja kahdella tasapelillä. Saviniemen illassa nähtiin vähämaalinen kamppailu, jonka MP vei salamamaalinsa turvin nimiinsä numeroin 0-1.

MP aloitti pelin vahvasti, ja se tarjosi MYPAlle shokkihoitoa jo pelin toisella minuutilla. Toni Tahvanainen pääsi yksin läpi, ja sijoitti pallon ohi Tomas Turusen vieden joukkueensa 0-1 johtoon. 

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia kuluivat pitkälti MP:n hallinnassa, eikä kotijoukkue tuntunut saavan peliään käyntiin. Mikkeliläiset rakentelivat potentiaalisia tilanteita kohti MYPAn maalia, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Samalla kun MP vyöryi hyökkäys kerrallaan kohti MYPAn puolustuslinjaa, saivat punapaidatkin vähitellen pelistä kiinni.

MYPAn ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin pelin 21. minuutilla, kun laitahyökkääjänä edellisen SJK Akatemia-ottelun tapaan pelannut Ismail Mekhalfa lähetti keskityksen kohti Arjan Goljahanpooria. MP:n maalin suulla Jonne Uronen torjui Goljahanpoorin hyvän puskun vain vaivoin kulmapotkuksi.

Jakson edetessä MP haki pystypalloja MYPAn selustaan, mutta kotijoukkueen puolustus Juuso Laitisen johdolla katkoi syöttöyrityksiä. MYPA puolestaan onnistui tarjoilemaan muutamia puolittaisia läpiajoja Jussi-Pekka Rämälle niiden tuottamatta kuitenkaan tulosta. Myös laitapuolustaja Nuutti Laaksonen pääsi muutamaan otteeseen laukomaan läheltä 16-rajaa, mutta vedot jäivät tehottomiksi. Puoliajalle mentiin vieraiden 0-1 johdossa. 

Toisen jakson alkuun MP suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Topi Keskinen teki tilaa Aatu Manniselle. Jakson ensiminuutit kuluivat pitkälti samaa kaavaa noudattaen kuin ottelun alku, MP:n hienoisessa komennossa. Vieraiden Antti-Ville Räisänen olikin lähellä iskeä kauden neljännen maalinsa 50. minuutilla, mutta Turunen ehti pallon eteen pelastaen joukkueensa toiselta takaiskulta.

MYPA pääsi otteluun jälleen mukaan, ja vain neljä minuuttia Räisäsen maalipaikan jälkeen tasoitus oli enemmän kuin lähellä kentän toisessa päädyssä. Pirteän ottelun pelannut Goljahanpoor keskitti boksiin Jari Hasselille, jonka puskun vieraiden maalivahti Uronen torjui upeasti yhdellä kädellä.

Tunnin pelin kohdalla MYPA haki lisävirtaa suorittamalla kaksi vaihtoa, kun sekä Hassel että Rämä tekivät tilaa Joakim Lindbergille sekä Niklas Rautomäelle. MYPA haki vimmatusti tasoitusosumaa, mutta MP:n puolustus Iiro Äijön johdolla taisteli palloja väljemmille vesille. Myös MP:llä oli kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua huippupaikka lisätä johtoaan, yritys kilpistyi kuitenkin MYPA-puolustaja Lassi Forssin jalkoihin.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, joten pisteet matkasivat Mikkeliin MP:n voittaessa numeroin 0-1.

Kotijoukkueen pettymys tappion jälkeen oli suuri, ja päävalmentaja Ilkka Mäkelää harmitti joukkueensa huono alku.

- Alussa oltiin ihan telineissä: ensimmäinen syöttö pystyyn ja kaveri läpi. Jakson puolivälistä päästiin peliin mukaan, ja hallinta oli meiltä hyvää. Ei voi sanoa, että olisimme jääneet jalkoihin. Yksittäinen tilanne tänään ratkaisi pelin, joskus se tilanne on ottelun ensimmäinen ja joskus viimeinen. 

Karvaan häviön jälkeen Mäkelä nosti katseen kohti tulevaa lauantaita ja EIF-vierasottelua.

- Lauantai tulee äkkiä. Nyt olisi syytä alkaa kierrättämään, ja katsotaan, saammeko HIFK:n leiristä täydennystä. Halukkuus tulee nyt mitattavaksi, hän päättää.

MYPA - MP 0-1 (0-1)

2´ Toni Tahvanainen 

Yleisöä 781

MYPA:

Tomas Turunen, Nuutti Laaksonen, Juuso Laitinen, Ahmed Said Ahmed, Lassi Forss (81. Benjamin Niveri), Arjan Goljahanpoor, Jari Hassel (61. Joakim Lindberg), Samuel Lindeman (v), Ismail Mekhalfa (72. Olli Kähkönen), Anttoni Huttunen, Jussi-Pekka Rämä (61. Niklas Rautomäki)