MYPA FF Jaron vieraaksi - ”Luotamme omaan tekemiseemme”

MYPA FF Jaron vieraaksi - ”Luotamme omaan tekemiseemme”

MYPA kärsi Ykkösen avausottelussaan viime lauantaina niukan tappion TPS:lle. Seuraavaksi pelataan vieraissa ja vastus on jälleen kova - FF Jaro.

 

MYPA kohtasi kauden avauspelissään KSOY Stadionilla Veikkausliigasta viime syksynä tippuneen TPS:n. Jopa Ykkösen mestariksi povailtu turkulaisjoukkue teki 1-0-voittoon vaadittavan osuman 79. minuutilla.

 

- Kaveri oli parempi, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Olimme selkeä altavastaaja, mutta laitoimme heidät ahtaalle. Ilme, jolla pelaamme tällä hetkellä on kuitenkin sellainen, että se tuo meille varmasti vielä pisteitä, päävalmentaja Jukka Karjalainen kiteytti.

 

- Joukkueesta näki vielä viikollakin, kun kävimme peliä videolta läpi, että kaikki olivat tappioon pettyneitä. Mutta esille tuli myös se, että he ovat kanssani samoilla linjoilla. Ilme on tosi hyvä ja tällainen tekeminen tuo vielä palkinnon. 

 

TPS oli haastava avausvastus, mutta helpolla Karjalaisen suojatit eivät päässe huomenna lauantainakaan. MYPA matkaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi, joka aloitti kautensa 2-1-vierasvoitolla EIF:sta.

 

- Vastaan tulee taas joukkue, joka on ihan selkeä suosikki sarjassa. Toisaalta ainakin puolista sarjan joukkueista voi sanoa noin. Me luotamme ja keskitymme omaan tekemiseemme. 

 

- Jaro on erilainen joukkue kuin TPS. He haluavat pallonhallintaa vielä enemmän ja pelaavat lyhyemmillä syötöillä. Jaro pyrkii murtautumaan linjojen edestä, TPS oli vähän suoraviivaisempi. 

 

Pelaajiston suhteen MYPA:n tilanne on varsin positiivinen ennen seuraavaa koitosta. Benjamin Niveri on alkanut taas harjoitella ja Paavo Kujala aloittaa ensi viikolla. Vain Tommi Roponen on loukkaantumisen vuoksi sivussa koko kauden.

 

- Paavo ei vielä osallistu joukkueharjoituksiin, joissa on kontaktia, mutta juoksee ja tekee tiettyjä asioita. Tomi Saarelma huilaa ainakin vielä ensi viikon kokonaan. Muuten kaikki ovat kunnossa, mitään uusia takaiskuja ei ole tullut.

 

Jaron kohtaaminen on Karjalaiselle henkilökohtaisesti merkittävä tapahtuma, sillä hän on työskennellyt seurassa aiemmin. Lauantain ottelu pelataan Keskuskentän sijaan Länsikentän tekonurmella.

 

- Seura on minulle tuttu, tunnen valmentajan ja toimijoita. On siis oikein mukava päästä pelaamaan sinne. Kaikki paineet ovat heillä. Vaikka olemme molemmat perinteikkäitä seuroja, niin lähtökohdat kauteen ovat erilaiset. Jaro pelaa suuremmilla resursseilla ja tavoite on nousu. Kyllä melkein voi sanoa, että kyläjoukkue tulee haastamaan suosikkeja. 

 

FF Jaro-MYPA lauantaina 4.5. Länsikentällä klo 17 alkaen. Ottelu näkyy suorana myös Elisa Viihteeltä.