MYPA hakee kauden ensimmäistä kotivoittoa sunnuntaina TPV:tä vastaan – ”Isot pisteet jaossa”

MYPA hakee kauden ensimmäistä kotivoittoa sunnuntaina TPV:tä vastaan – ”Isot pisteet jaossa”

MYPA pääsee hyvistä lähtökohdista hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan, kun sunnuntaina KSOY Stadionilla vastaan asettuu TPV. 
 
Alla on touko-kesäkuunvaihteen kolmen ottelun pisteputki, kun 2-1-vierasvoitto MuSa:sta sai viime viikolla jatkokseen komean 1-1-tasapelin Kymenlaakson derbyssä KTP:tä vastaan ja viime sunnuntaina Oulusta saaliina oli myös yksi piste 0-0-tuloksella AC Oulua vastaan. 
 
- Pisteitä tuli viime viikolla ja se nostattaa itseluottamusta tosi paljon. Pelaajat ovat ehkä pikkaisen vapautuneempia, kun on huomattu, että pystytään saamaan pisteitä hyvällä pelillä.
 
- Muuten ihan normaali viikko. Ollaan valmistauduttu hyvin tähän otteluun ja saatu tehdä se hyvissä olosuhteissa ja lämpimässä säässä, niin mikäs sen parempaan, päävalmentaja Jukka Karjalainen toteaa. 
 
Myös joukkueen loukkaantumistilanteessa on positiivista kehitystä. Niko Ikävalko ja Joakim Lindberg saivat KTP-ottelussa kolhuja ja olivat sivussa Oulun pelistä. Ikävalko on tulevanakin sunnuntaina sivussa, mutta Lindberg on palautunut pelikuntoon. Myös pidempään loukkaantuneita olleita nimiä palaa rosteriin. 
 
- Aikaisemmista loukkaantumisista Oskari Nurminen on takaisin pelinkunnossa ja Benjamin Niveri on nyt ensimmäistä kertaa tänä vuonna pelikunnossa, Karjalainen kertoo. 
 
MYPA hakee sunnuntain ottelusta kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Ottelua voi hyvällä syyllä luonnehtia tärkeäksi, sillä vierailija TPV on sarjataulukossa vain yhden sijan ja yhden pisteen edellä.
 
- Kaikki pelit ovat hirvittävän tärkeitä. Mutta kun taulukkoa katsoo, niin onhan tämä sellainen peli, jossa on isot pisteet jaossa. Että kukaan ei pääsisi karkuun. Varsinkin kotikentällä meillä on vielä voitto ottamatta, nyt olisi aika, Karjalainen muistuttaa. 
 
TPV on vastustajana tuttu, sillä joukkueet kohtasivat viime syksynä nousukarsinnoissa. Päävalmentaja Karjalainen näkee joukkueissa tiettyä yhtäläisyyttä. 
 
- Viime vuonna pelattiin jo karsinnoissa ja he olivat silloin meitä parempia. Tuolla Ykkösen kärkipäässä heiluvissa joukkueissa on tiettyjä profiilipelaajia, mutta TPV on meidän tapaan vähän enemmän sellainen työläisjoukkue. Tasaisen varmaa laatua ja jokainen pystyy täyttämään oman paikkansa. Kukaan yksilöistä ei nouse erityisesti esiin, Karjalainen luonnehtii. 
 
Edellinen kotiottelu oli erityinen tapaus, kun 2387 katsojaa oli todistamassa Kymenlaakson derbyssä kotijoukkueen upeaa nousua 1-1-tasapeliin tuomarin antamalla lisäajalla. Päävalmentaja kannustaa faneja saapumaan sakoin joukoin paikalle myös sunnuntaina.
 
- Ilman muuta. Kuten KTP-peli näytti, kotiyleisöllä on hirveän iso merkitys ja se on äärimmäisen iso tuki. Väitän että lopun tasoitus oli myös meidän mahtavan kotiyleisön ansiota, että he jaksoivat kannustaa loppuun asti ja meteliä riitti loppuun asti. Se tuo aina sen pienen energiatason noston ja pienen lisävirtapiikin sinne tekemiseen, että jaksetaan loppuun, Karjalainen toteaa. 
 
MYPA-TPV sunnuntaina 9.6. KSOY Stadionilla klo 18.30.