MYPA jäi Jaron jalkoihin Pietarsaaressa

MYPA jäi Jaron jalkoihin Pietarsaaressa

kuva: Rauni Pakkala

Viidennen kierroksen päättänyt FF Jaro - MYPA pelattiin Ykkösen sunnuntain ainoana otteluna aurinkoisella Pietarsaaren keskuskentällä. MYPAlla oli allaan kaksi tappiota kauden ensimmäisistä otteluistaan, kun taas Jaro oli neljän ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjataulukossa sijalla 6. 

Ottelu käynnistyi MYPAn hienoisessa ensimmäisten minuuttien hallinnassa, ja vierasjoukkueen näppärä pallotaituri Nathael Ishii pääsi nousemaan oikeaa laitaa kohti Jaron puolustusaluetta. Ishiin yritys kuitenkin ajautui päätyrajasta yli.

MYPAn puolittaisen tilanteen jälkeen alkoi kotijoukkueen myllytys, jota kesti koko ensimmäisen jakson. Jaron hyökkäysakselilla erityisesti Anthony Olusanya, Topi Järvinen ja Guillermo Sotelo järjestelivät vaarallisia tilanteita, mutta viimeistely ontui. MYPAn puolustus kesti, ja loistavia torjuntoja esittänyt Tomas Turunen piti viimeisenä lukkona joukkuettaan pystyssä.

Aggressiivisesti prässännyt Jaro oli ensimmäisen jakson selkeästi vierasjoukkuetta vahvempi. MYPA ei saanut omaa peliään käynnistymään, ja Jaron maalilla Emil Öhberg oli käytännössä toimeton vierasjoukkueen hyökkäysten jäädessä rakentelun asteelle. Jaro ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään lukuisia maalipaikkojaan, ja puoliajalle mentiin tilanteessa 0-0.

Oman pelinkäynnistymisen ontumisen lisäksi MYPA sai jobipostia ensimmäisellä jaksolla, kun puolustuksen tukipilari Juuso Laitinen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Heti toisen jakson alkuun MYPA haki kentälle uutta virtaa, kun Niklas Rautomäki ja Nuutti Laaksonen tekivät tilaa Jari Hasselille ja Olli Kähköselle. Vierasjoukkueen peli piristyikin hetkellisesti, kun Jaro haki osittain uutta ryhmitystään kuntoon loukkaantuneiden avainpelaajien joukuessa jättämään kentän puoliajalla. MYPAn hetkellinen piristysruiske sai kuitenkin kylmän suihkun 52. minuutilla, kun Severi Kähkösen tarkka laukaus vasempaan alakulmaan painui ohi Turusen tehden tilanteeksi 1-0.

Johtoasemastaan virtaa saaneet pietarsaarelaiset saivat muutamaa minuuttia myöhemmin jälleen loistopaikan aivan MYPAn maalin edustalta, mutta ylärima pelasti vierailijat uudelta takaiskulta. 

Toisen jakson loppua kohden molempien joukkueiden paketit aloivat rakoilemaan ja etäisyydet kentällä venyivät pitkiksi. MYPA löysi aukkoja Jaron puolustuslinjasta, ja vaihdosta sisään tulleet Jari Hassel ja Jussi-Pekka Rämä onnistuivat luomaan vaaran tuntua kohti Öhbergin vartioimaa maalia. Lisäajalla MYPAlla oli vielä oiva tilaisuus tasoitukseen, mutta Samuel Lindeman ei onnistunut ohjaamaan palloa maaliin. Kolme pistettä jäivät Pietarsaareen lukemin 1-0 (0-0).

MYPAn päävalmentaja Ilkka Mäkelä oli pelin jälkeen mietteliäs. 

-  Ensimmäinen puoliaika oli heikko, ja Turunen piti meitä pystyssä. Toisen jakson alku oli hyvä, mutta Jaro pääsi harmillisesti rokottamaan. Puolustuspelaamisemme oli tänään heikkoa, ja Jaro oli meitä tänään selkeästi parempi. He pääsivät tekemään juuri sitä, mitä halusivat. 

 

Jaro-MYPA 1-0 (0-0)

53. Severi Kähkönen

 

MYPA:

Tomas Turunen, Benjamin Niveri, Ahmed Said Ahmed, Samuel Lindeman, Nathael Kenzo Ishii, Anttoni Huttunen (77. Arhan Goljahanpoor), Niklas Rautomäki (46. Jari Hassel), Ismail Mekhalfa, Nikolas Saira (59. Jussi-Pekka Rämä), Nuutti Laaksonen (46. Olli Kähkönen), Juuso Laitinen (27. Rico Ryöpäs, v).

MYPAn seuraava Ykkösen kotiottelu pelataan lauantaina 1.8.2020 klo 17.00, kun vastaan asettuu KSOY Stadionilla AC Kajaani. Tervetuloa!