MYPA lähtee TPV-otteluun Ykkösen sarjapaikan avaimet käsissään – ”Hyvä tunnelma ja itseluottamus korkealla”

MYPA lähtee TPV-otteluun Ykkösen sarjapaikan avaimet käsissään – ”Hyvä tunnelma ja itseluottamus korkealla”

Myllykoskella pelataan perjantaina koko kauden tärkein Ykkösen peli, kun TPV saapuu MYPA:n vieraaksi. Voitto perjantain ottelusta varmistaisi MYPA:n säilymisen Ykkösessä ja TPV:n putoamisen Kakkoseen ensi kaudeksi.

 

MYPA nousi putoamisviivan yläpuolelle pisteen erolla TPV:hen viime lauantaina AC Oulun vieraana otetun 1-1-tasapelin tuoman pisteen turvin. Vaikka oululaisten lisäajan tasoitus harmittikin ottelun jälkeen, on tunnelma MYPA:n kopissa korkealla suuren pelin alla.

 

- Joukkueessa on tietenkin todella hyvä tunnelma ja itseluottamus korkealla. Ollaan pelattu hyviä pelejä loppusyksystä ja saatu sitä kautta tarvittavia pisteitä ja hinattu itsemme siihen tilanteeseen, että kaikki on omasta eikä muiden tekemisestä kiinni. Totta kai joukkueessa on hyvä fiilis, päävalmentaja Jukka Karjalainen toteaa.

 

MYPA:n nousu kiinni sarjapaikkaan on rakentunut 31. elokuuta pelatusta AC Kajaani -kotiottelusta (2-2) alkaneen vahvan jakson aikana, kun viidestä pelatusta ottelusta saldona on kaksi voittoa ja vain yksi tappio. Suurin loksahdus on tapahtunut maalinteossa. MYPA on pelannut Ykkösessä 25 ottelua ja tehnyt niissä 26 maalia, joista 11 on syntynyt viimeisen viiden pelin aikana. 

 

- Meillä oli hyviä pelejä ennen sitäkin, mutta ei saatu maalien muodossa realisoitua niitä paikkoja mitä luotiin peleissä. Sitten saatiin ne muutama onnistuminen ja onnistumiset yleensä nostattaa itseluottamusta ja peli-intoa ja pelifiilistä. Kun tulee onnistumisia, niin yleensä fiilis on hyvä joukkueessa ja silloin on hyvä tehdä asioita, Karjalainen kertaa.

 

Kolmen pelin tappioputki niskassaan Myllykoskelle tulevalla TPV:llä on viidestä viime pelistään saldona vain yhdestä voitosta saadut kolme pistettä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuussa Myllykoskella päättyi 1-1-tasapeliin ja elokuun alun kotipelinsä TPV voitti lukemin 3-1. Menneet pelit eivät kuitenkaan paina vaakakupissa perjantaina, kun taistellaan säilymisestä ja putoamisesta.

 

-  Uusi tilanne ja uusi peli. Ei menneillä ole mitään painoarvoa, ne ei vaikuta enää millään tavalla tähän peliin, Karjalainen kuittaa.

 

Tehokkaan viiden pelin jakson aikana MYPA on tehnyt 11 maalia ja päästänyt 10. Karjalainen osaa odottaa pienten marginaalien taistelua myös perjantaina, joukkueiden viime syksyn Ykkösen nousukarsintoihin ulottuvan lähihistoriankin valossa.

 

- Tiedän että tästä tulee pienten marginaalien vääntö. Ollaan pelattu vuoden sisään TPV:tä vastaan jo neljästi. Ensin kaksi kertaa karsinnoissa ja nyt kaksi kertaa sarjassa. Kaikki ovat olleet äärimmäisen tiukkoja pelejä, kyllä tämäkin peli menee pienillä marginaaleilla. Toivottavasti se kääntyy meille tällä kertaa.

 

Lienee sanomattakin selvää, että päävalmentaja Karjalainen joukkueineen toivoo kannattajien saapuvan sankoin joukoin kauden viimeiseen kotiotteluun.

 

- Kotiyleisön edessä pelaaminen on äärimmäisen tärkeä voimavara. Jos joku peli on sellainen, missä se tuki kotikentällä tarvitaan, niin tämä on ilman muuta sellainen, Karjalainen vetoaa. 

 

Oulun pelissä pelikiellossa ollut Jussi-Pekka Rämä palaa vahvuuteen perjantaina, mutta vastaavasti 1-0-johtomaalin Oulussa tehnyt Rony Huhtala on varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa. KTP-pelissä iskun kylkeensä saanut Rico Ryöpäs on sivussa myös perjantain TPV-ottelusta.

 

MYPA-TPV perjantaina 4.10. KSOY Stadionilla klo 18.30.