MYPA lomauttaa henkilöstönsä

MYPA lomauttaa henkilöstönsä

MYPA ry lomauttaa 1.4.2020 alkaen seuran kaksi vakituista työntekijää eli toiminnanjohtajan sekä seuravalmentajan. Edustusjoukkueen valmentajien ja pelaajien kanssa on sovittu palkanmaksun keskeytymisestä sekä palkkioiden ja muiden korvausten maksamisen siirtämistä eteenpäin Ykkösen sarjakauden ajalle. Lisäksi edustusjoukkueen kanssa on sovittu myös korvausmäärien alentamisesta Ykkösen sarjakauden lyhentymisen ja sitä kautta aiheutuvien ottelutulojen pienemisen seurauksena.

MYPAn puheenjohtaja Heikki Pulkkisen mukaan Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Ykkösen sarjakausi tulee alkamaan aikaisintaan kesäkuun alussa ja kausi tullaan pelaamaan alkuperäistä lyhyempänä. Tämän seurauksena MYPAlle tulee aiheutumaan merkittäviä ottelutulojen menetyksiä sekä ottelutulojen siirtymisiä eteenpäin useammalla kuukaudella.

Nämä sopeuttamistoimet ovat äärimmäisen valitettava ratkaisu kaikkien osapuolten kannalta, mutta tilanteesta huolimatta keskusteluja on viety eteenpäin positiivisessa hengessä. Suurin osa pelaajistamme käy joko töissä tai opiskelee ja heidän henkilökohtainen taloutensa ei ole rakennettu pelkästään jalkapallosta saatujen tulojen varaan. Muutamien pelaajien kanssa olemme käyneet keskusteluja optimaalisen etenemismallin löytämiseksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. On ollut hienoa huomata, miten eri osapuolet ovat näissä keskusteluissa tuoneet esille MYPAn merkityksen heille itselleen sekä koko alueen jalkapalloyhteisölle ja uskon, että näillä sopeuttamistoimilla pystymme varmistamaan MYPA taloudellisen sekä myös kilpailullisen menestyksen jatkossa, Pulkkinen toteaa.