MYPA menetti voiton Oulussa viime hetkillä

MYPA menetti voiton Oulussa viime hetkillä

MYPA oli lauantaina hyvin lähellä vierasvoittoa Oulussa. Se johti kotijoukkue AC Oulua aina lisäajan kolmannelle minuutille saakka, kunnes oululaisjoukkue tasoitti lukemat 1-1:een.
 
MYPA:n hyökkääjä Rony Huhtala jatkoi hyvää virettään heti ottelun alussa. Kärkimies iski pallon AC Oulun verkkoon jo seitsemännellä minuutilla itsensä hankkimasta rangaistuspotkusta. Maali oli Huhtalalle, 21, jo viides viidessä viime pelissä.
 
Jakson reilussa puolivälissä Tomas Turunen joutui maalinsa edustalla kaltoin kohdelluksi. Turunen tuli ulos maaliltaan ja liukui käsineen viiden metrin alueen sisään tulleeseen palloon. MYPA:n molari sai samalla osuman oululaispelaajan jalasta, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.
 
38. minuutilla Pekka Welling sai unelmapaikan. Keskitys tavoitti rangaistusalueella AC Oulun laiturin Loorents Hertsin, joka puski pallon maalin eteen vapaana olleelle Wellingille. Tämä ei kuitenkaan osunut avopaikasta palloon, ja näin ollen MYPA:n maali varjeltui.
 
Varsinaisia unelmatontteja ei kummankaan joukkueen osalta juuri avausjaksolla nähty, ja tauolle mentiin MYPA:n 1-0-johdossa.
 
58. minuutilla ACO sai pallon maaliin, kun Welling pääsi lopulta Turusen heikon avauksen jälkeen pistämään pallon pussiin. Tilanne oli kuitenkin selvä paitsio, ja maali hylättiin.
 
Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan lähes täydellistä kotijoukkueen hallintaa. AC Oulu ei kuitenkaan pystynyt pistämään Turusta erityisen koville.
 
Huhtala sai 89. minuutilla kuin varkain huipputontin tehdä ratkaisumaali. Hän pääsi hyvän prässinsä jälkeen läpiajoon lähes puolesta kentästä. Sen jälkeen hyökkääjä kuljetti pallon aina rangaistusalueelle, mutta nostoyritys jäi kesyksi ja painui suoraan Juhani Pennasen syliin.
 
Kun MYPA ei tehnyt omasta paikastaan, Oulu rankaisi omastaan. Venicio liukui tasoituksen MYPA:n maaliin lisäajan kolmannella minuutilla ja aiheutti näin ollen lähellä voittoa olleille vieraille harvinaisen kylmän suihkun.
 
MYPA:n ottelut jatkuvat Ykkösessä 4. lokakuuta, kun TPV tulee vieraaksi KSOY Stadionille klo 18.30 alkavaan otteluun. Ennen tuota ottelua MYPA johtaa sarjajumbona lauantain jälkeen majailevia tamperelaisia yhdellä pisteellä. On siis sanomattakin selvää, että kyseessä on harvinaisen iso ottelu.