MYPA VOITTI LOHKONSA-USKOMATON KAUSI JATKUU KARSINNOISSA

MYPA VOITTI LOHKONSA-USKOMATON KAUSI JATKUU KARSINNOISSA

Pelillisesti ottelu PKKU:ta vastaan ei ollut lähellekään tämän kauden parasta, mutta tulos on se joka puhuu puolestaan. Unohtumaton kausi saa jatkoa Ykkösen karsinnoissa.

Kotijoukkue lähti terävästi ottelun alkuun ja se haki hanakasti vapauttavaa avausmaalia. Avaukseen toisessa peräkkäisessä kotiottelussa nostettu Anttoni Huttunen sekä Samuel Lindeman kokeilivat laukauksiaan, mutta vedot painuivat yli maalin. Kertaalleen Lindeman toki hätyytteli PKKU:n maalivahti Kaapo Sinervoa tosissaan, mutta matalan laukauksen vierasjoukkueen maalivahti torjui etukulmasta mainiosti.

Alun painostuksen jälkeen ote hieman katosi ja vierailijatkin pääsivät peliin mukaan. Puolustus oli kuitenkin MYPAlla viritetty Heikki Pulkkisen ja Benjamin Niverin johdolla raudanlujaksi eikä PKKU juurikaan maalipaikoille päässyt.

Avausmaalia päästiin Kymenlaakson Sähkö Stadionilla juhlimaan vasta aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. MYPA pääsi nostamaan hyökkäystään vasemmalta laidalta ja matala keskitys tavoitti maalin edestä Jussi-Pekka Rämän. Kotiyleisön suursuosikki pääsi naulaamaan maalin numero 23 tälle kaudelle. Vain hetki Rämän maalista ja MYPAn toinen maali oli senttien päässä. Simo Majanderin antamasta kulmapotkusta Samuel Lindeman puski pallon ylärimaan ja taukolukemiksi jäi 1-0-johto.

Toinen puoliaika oli kuin toisinto ensimmäisestä. MYPA hallitsi alkua, mutta vapauttavaa toista maalia ei saatu aikaiseksi. Paras paikka avautui nuorelle Huttuselle, jonka Heikki Pulkkinen vapautti näyttävällä pystysyötöllä nokikkain PKKU-vahti Sinervon kanssa. Huttusen laukaus suuntautui vain valitettavasti päin Sinervoa ja vierasjoukkue sinnitteli edelleen pelissä mukana.

Ottelun edetessä kohti viimeisiä minuutteja pääsi PKKU luomaan lopussa pientä painetta MYPAn puolustukselle. Pulssin nousua kotiyleisölle pääsi pariinkiin otteeseen tarjoamaan vierasjoukkueen paras maalintekijä Hedi Khayat, jonka laukaukset kotijoukkueen ja kotiyleisön kannalta varsin varteenotettavilta maalipaikoilta viuhuivat takatolpasta ohi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin ja MYPA kesti paineen. Kauniiksi lopuksi supervaihtomiehen titteli voidaan jälleen jakaa Kaan Kovaselle ja joka lisäajan neljännellä minuutilla karkasi vielä PKKU-puolustukselta ja nosti pallon tyylikkäästi yli maalivahti Kaapo Sinervon. Siihen maalin päättyi myös koko ottelu ja 2-0-voitolla MYPA juhlii Kakkosen A-lohkon voittoa kaudella 2018!

Lohkovoittajana MYPA pääsee myös Ykkösen karsintoihin jossa vastaan asettuu tamperelainen TPV. Kaksiosaisen karsinnan ensimmäinen osa pelataan 6.10.

2-0

(1-0)

43. 1-0 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

90+4 2-0 Kaan Kovanen (MYPA)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri 36. var

7. Rico Ryöpäs

8. Heikki Pulkkinen (C)

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen (68. Paavo Kujala)

14. Simo Majander

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (85. Esko-Petteri Pesari)

22. Kaarel Usta 86. var

24. Anttoni Huttunen (62. Kaan Kovanen)

25. Tomas Turunen (mv)

Vaihtopelaajat:

5. Kaan Kovanen

6. Joonas Tiihonen

11. Esko-Petteri Pesari

12. Joel Peltola (mv)

13. Olli Kähkönen

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala

PKKU

Avauskokoonpano:

1. Kaapo Sinervo (mv)

3. Viljami Suihkonen

4. Joonas Puljujärvi (C)

5. Jonne Ihanainen

7. Hedi Khayat

8. Valtteri Homanen (77. Valtteri Laatunen)

14. Akseli Halonen (67. Akseli Haapalainen)

18. Aleksi Hyytiäinen

19. Hamza Lassoued (54. Robbie Azodo)

20. Milo Jung

27. Richad Tiberi

Vaihtopelaajat:

6. Valtteri Laatunen

11. Robbie Azodo

12. Ville Ulmanen (mv)

15. Touko Laakkonen

16. Roni Mäkilä

21. Akseli Haapalainen

72. Antti Silvennoinen