Sarjajohtaja FC Haka kaatoi vahvasti taistelleen MYPA:n

Sarjajohtaja FC Haka kaatoi vahvasti taistelleen MYPA:n

Ykkösen sarjakärki FC Haka on voittanut tällä kaudella kaikki kotiottelunsa, eikä MYPA kyennyt valkeakoskelaisten taikaa torstaina murtamaan.
 
Ottelun alussa FC Haka piti enemmän palloa ja peliväline oli enemmän MYPA:n päädyssä. Kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt luomaan erityisen vaarallisia tekopaikkoja MYPA:n puolustaessa väkevästi. Ottelun alun paras tekopaikka olikin vierailla. 10. minuutilla Kaarel Usta pääsi vetämään boxin rajalta kohti takakulmaa. Hakan maalivahti Santeri Aaltonen sai hieman näppejään väliin ja Haka selvisi takaiskutta.
 
Sama teema ottelussa jatkui läpi ensimmäisen puoliajan. Haka piti palloa enemmän ja MYPA puolusti urheasti koko joukkueen voimin. Haka sai paljon kulmapotkuja, mutta niissä MYPA puolusti erinomaisesti. Haka ei saanut oikeastaan yhtään vaarallista paikkaa, mutta myös MYPA:n vastahyökkäykset olivat todella harvassa.
 
38. minuutilla Usta pääsi toistamiseen hyvälle vetopaikalle. 22 metristä lähti voimalla vaarallinen veto kohti etuyläkulmaa, mutta se meni hieman ohi.
 
Hakan johtomaali tuli hieman varkain, tilanteessa, joka ei alun perin näyttänyt järin vaaralliselle. 40. minuutilla Anton Popovitch pelasi pallon boxin rajalle, Antto Hilska jatkoi pallon eteenpäin ja Samuel Chidi pääsi tuikkaamaan kärkkärillä pallon maaliin.
 
Maalin jälkeen MYPA:n hyvin pelannut puolustus oli tovin sekaisin ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Chidi pääsi läpiajoon. Tomas Turunen tuli kuitenkin hienosti vastaan maaliltaan ja peitti laukausyrityksen.
 
Toisen puoliajan alussa MYPA sai vietyä pelin painopistettä Hakan päätyyn ja pääsi luomaan muutaman tekopaikan. Viimeisissä ratkaisuissa oli toivomisen varaa, eikä kunnollisia maalintekoyrityksiä hyvistä tilanteista saatu aikaan.
 
55. minuutilla Hakan toinen maali oli todella lähellä, kun pallo pelattiin maalin eteen Erkka Helmiselle. Viime hetkellä Oskari Pasanen pääsi jalkoineen väliin ja pallo meni ohi maalin.
 
59. minuutilla MYPA sai kulman ja sen jälkitilanteesta Rico Ryöpäs pääsi laukomaan loistopaikasta. Osuma oli kuitenkin huono ja peliväline viuhui selkeästi ohi maalin.
 
77. minuutilla Haka iski pelin 2-0:aan. Pallo jäi pomppimaan MYPA:n maalin edustalle ja vaihdosta kentälle tullut Joona Tapani pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pelivälineen MYPA:n verkkoon.
 
86. minuutilla Turunen tarjoili katsojille maailmanluokan torjunnan. Hakan Salomo Ojala sai pallon aivan maalin edustalle ja laukoi, mutta Turunen venyi aivan uskomattomaan torjuntaan.
 
89. minuutilla tovin tuuletettiin MYPA:n kavennusmaalia, mutta Niko Ikävalko oli tilanteessa paitsiossa.
 
Lisämaaleja ei nähty ja FC Haka vei pisteet maalein 2-0.