TPS vastassa maanantaina: ”Pakko saada pisteitä”

TPS vastassa maanantaina: ”Pakko saada pisteitä”

MYPA kohtaa maanantaina Ykkösen ottelussa sarjakakkosen TPS:n Turussa.
 
TPS porhaltaa kolmen ottelun voittoputkessa ja on kotikentällään vaikeasta voitettavissa oleva joukkue. MYPA kykeni kuitenkin kaatamaan turkulaiset KSOY Stadionilla kesäkuussa maalein 3-1.
 
- TPS on järjettömän kova vastus, varsinkin kotikentällä. Saattavat olla vähä vihaisia viime kohtaamisesta ja se ei ainakaan helpota meidän urakkaa. TPS on laadukas joukkue, kuten sarjataulukko kertoo ja me ollaan pelissä selkeä haastaja. Ollaan tilanteessa, että pakko saada pisteitä pelistä kuin pelistä. Jokainen edessä oleva peli on tärkein peli, toteaa MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen.
 
TPS:lla on kalavelkoja maksettavanaan ja varmasti haluavat voittaa koettuaan ruman tappion kesäkuussa Kouvolassa. Toisaalta MYPA on jo kerran keksinyt keinot miten vahva turkulaisjoukkue kaadetaan, joten se voidaan hyvinkin tehdä uudelleen.
 
- Niin voi sen ajatella ja niin me halutaan se ajatella. Ollaan osoitettu, että pystytään kaatamaan myös kärkijoukkueita. Paljon on kuitenkin tapahtunut sen jälkeen molemmissa leireissä ja uusia pelaajia tullut. TPS:n peli on kehittynyt paljon kauden aikana. Me joudutaan maanantaina miettimään tulosta enemmän kun pelaamista. Loppujen lopuksi jokainen peli on eri peli ja kentällä se sitten ratkaistaan, Karjalainen toteaa.
 
Karjalaisella on yksi yllätyskortti TPS:aa vastaan hihassaan ja sen kortin nimi on Rico Finnäs. Tuoreella pelaajahankinnalla on kokemusta niin Englannin kuin Espanjan pelikentiltä.
 
- Hän on nyt pari viikkoa ollut meidän kanssa. Saanut espanjalaisen pallollisen kasvatuksen, joten on hyvä pallon kanssa. Hän on vasenjalkainen moderni puolustaja, joka haluaa myös hyökätä ja on valmis ottamaan peleissä metrejä. Meille hyvä lisä tähän joukkueeseen. Hän on vasta nuori, mutta pelannut kovia pelejä Espanjassa ja toiminut joukkueen kapteenina. Hän tuo kentälle myös johtajuutta, Karjalainen kuvailee.
 
MYPA pääsee Turun reissulle hyvällä pelaajatilanteella.
 
- Samat miehet on käytössä kuin viime pelissä plus Rico, Karjalainen päättää.
 
TPS – MYPA maanantaina 19.8. klo 18.30 Turun Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihteeltä.