Cup-ottelu MyPa - HaPK Arto Tolsa Areenalla su 12.3 klo 13

Cup-ottelu MyPa - HaPK Arto Tolsa Areenalla su 12.3 klo 13

Suomen cupin 1. kierroksella kohtaa viime kauden Kaakon Kolmosen kärkikaksikko, kakkonen MyPa ja voittaja HaPK. Maksaako MyPa nyt kalavelkoja?

Ottelu pelataan Kotkassa Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 12.3 klo 13.

Olethan jo ostanut oman MyPa-korttisi, jolla saat pääsyn kaikkiin MyPan kauden 2023 kotiotteluihin, myös cup-otteluihin? Osta omasi täältä.

Vastustajaksi asettuva Haminan Pallokissat on pelannut Kolmosta vuodesta 2014 sijoittuen lähes joka kaudella sarjan alemmalle puoliskolle. Kauden 2022 sarjavoitto on ainoita poikkeuksia tästä. MyPan uuden tulemisen jälkeen joukkueiden kohtaamiset virallisissa otteluissa tapahtuivat viime kauden lisäksi kaudella 2017 Kolmosessa - kaudella, joka muistetaan MyPan tappiottomana kautena sarjassa ja noususta Kakkoseen. MyPan nykyjoukkueesta kaudella 2017 olivat mukana Olli Kähkönen ja Jussi-Pekka Rämä, joista jälkimmäinen iski kolmesti HaPKia vastaan: 5-0 -voitossa Haminassa kerran ja 3-1 -kotivoitossa kahdesti.

Olli Kähkösellä ei ole erityisiä muistoja HaPKin kohtaamisista kuuden vuoden takaa, onhan siitä jo aikaakin, mutta jotain kaudesta 2017 on jäänyt mieleen: "Silloin meillä oli tosi hyvä, nälkäinen ja ennakkoluuloton joukkue, joka antoi aina kaikkensa, ja siksi varmasti voitettiin myös nuo HaPK-ottelut."

Viime kaudella MyPan ja HaPKin kohtaamiset päättyivät HaPKin voittoihin. Avauskierroksella huhtikuussa Karhulassa pelattu HaPKin kotiottelu päättyi haminalaisten 4-1 -voittoon ja MyPan kotiottelu heinäkuussa haminalaisten 0-1 -voittoon.

HaPKin päävalmentajana jatkaa jo muutamia vuosia pestissä ollut Saku Halonen, joka ennen Haminan tehtäväänsä valmensi junnuja PeKassa. Edustusjoukkueen sopimustilanne elää todennäköisesti vielä kauden alla, sillä HaPKilla on julkistettuja sopimuksia ilmeisesti vain vajaat parikymmentä. Mukana joukkueessa ovat ainakin viime kauden maalitykit, 24 maalia iskenyt Joona Pasi ja 20 kertaa osunut Nico Pietiläinen. Liigaaakin KTP:ssä pelannut Kimi Kolsi on myös mukana. HaPK on esiintynyt harjoitusotteluissaan hienosti voittaen viidestä ottelustaan neljä. Vain Kakkosessa pelaava HJS on onnistunut kaatamaan haminalaiset, mutta sitäkin selvemmin 6-1 -lukemin.

MyPan tie on Suomen Cupissa on useimmiten jäänyt yhteen otteluun tai Ykkösen kausilla alkulohkoon, mutta osasyynä ovat varmasti olleet kovatasoiset vastustajat. Sen sijaan uuden tulemisen ensimmäinen kausi 2017 oli cuppienkin osalta hyvä: Regions Cupissa MyPa selviytyi kuudentoista parhaan joukkoon.

Päävalmentaja Jyrki Saarela kertoo joukkueen tavoitteista otteluun: "Cup-ottelu on meille "harjoitusottelu", jossa pyrimme parantamaan omaa peliämme. Kokeilemme pelaajia eri pelipaikoilla. Tietysti haemme voittoa ottelusta, mutta emme keinoja kaihtamatta."

Tulevasta vastustajasta ja myös Kolmosen muista kilpakumppaneista Saarelalla on selvä käsitys: "HaPK on ennakkoon varmasti sarjan kärkijoukkueita, MP/SaVu on nuori, pelaava ja energinen joukkue. IPS hyvä pelaava joukkue, mutta saa nähdä miten vaikuttaa joukkueeseen yhteistyöseuran pelaajat."

Kähkösellä on selvät odotukset sunnuntaina cup-otteluun: "Ottelusta tulee varmasti tiukka. HaPK on pelannut ymmärtääkseni hyvin harkkapeleissä ja on varmasti valmis tähänkin peliin. Me olemme valmiita taistelemaan ja antaman varmasti kaikkemme. Cupin pelit sytyttää aina pelaajan, koska se on kerrasta poikki. Nähdään varmasti viihdyttävä ja laadukas peli sunnuntaina."

Kähkösen mielestä MyPallla on mahdollisuuksia vaikka mihin tällä kaudella: "Tällä hetkellä olemme ainakin hyvässä kunnossa, jaksamme varmasti juosta kovemmassakin temmossa koko pelin. Joukkueessa on hyvä henki päällä. Vasta kaksi harkkapeliä alla, joten vähän haetaan tässä kohtaa kautta vielä pelaajien välistä dynamiikkaa, mutta uskon että saadaan sekin nopeasti toimimaan."

Jalkapallo on parasta paikanpäällä, mutta jos et pääse sunnuntain cup-otteluun, voit katsoa sen livestreamin kautta. Lataa Play Kaupasta / App Storesta Veo Live -sovellus. Rekisteröidy palveluun ja etsi MyPa. Ottelu löytyy livestream-listalta.