Fysio/kuntovalmentaja Katariina Tirkkonen MyPaan KymiTerveyden tuella

Fysio/kuntovalmentaja Katariina Tirkkonen MyPaan KymiTerveyden tuella

MyPan yhteistyö KymiTerveyden kanssa syvenee alkavalla kaudella, sillä KymiTerveydessä toimiva fysioterapeutti-opiskelija Katariina Tirkkonen tuo MyPalle lisää osaamista mm. fysiikkavalmennukseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn.

Tirkkonen on todellinen monipuolisuusihme, sillä jo ennen fysioterapeutin opintoja hänellä on lukuisia alaan liittyviä koulutuksia - ja luonnollisesti monipuolinen liikkuminen vapaa-ajallakin on lähellä hänen sydäntään. Annetaan Tirkkosen kertoa itse lisää: "Olen kouluttautunut hierojaksi 2016 ja työskennellyt siitä saakka päätoimisenä hierojayrittäjänä. Mielessä on ollut jatkuvasti jatkokouluttautuminen, joten kun pääsin opiskelemaan fysioterapiaa, niin tiesin jo valmiiksi haluavani tehdä töitä aktiiviliikkujien ja urheilijoiden parissa. MyPan tiimiin pääseminen opintoihin liittyvän harjoittelun kautta olikin oikea onnenpotku. Olen lisäksi opiskellut joogaopettajaksi, liikuntaneuvojaksi ja personal traineriksi, samoin olen käynyt erilaisia kehonpainoharjoittelu- ja liikkuvuusvalmennuskoulutuksia. Oma vapaa-aikani kuluu polkujuoksun, kuntosalin ja kiipeilyn parissa harrastaen."

Työelämässä Tirkkosella on useita rooleja: "Teen asiakastyötä pääasiassa Kuusankoskella KymiTerveyden tiloissa, sekä välillä heitän keikkaa asiakkaiden tiloissa. PT:nä otan asiakkaita vastaan sekä itsenäisesti että Muutos Hyvinvointiklubilla."

Vaikka jalkapalloa Tirkkonen ei olekaan ikinä harrastanut, MyPa seurana on melko tuttu hänelle: "MyPan edesottamuksia on tullut seurattua sivusilmällä jo koko sen ajan, mitä olen Kouvolassa asunut, eli likipitäen 30 vuotta. Itse en ole jalkapalloa koskaan pelannut, eikä perheessäkään ole futareita ollut, eli vaikka lajina jalkapallo on tuttu, niin tarkempi lajiin tutustuminen on tapahtunut vasta nyt. MyPaan päädyin joukkueen yhteistyökumppanin KymiTerveyden ja Katri Myllymäen kautta, joka ehdotti yhteistyötä ft-opintojen harjoitteluani ajatellen."

Rooli MyPan valmennusporukassa sisältää monenlaista: "KymiTerveys ja MyPa tekevät nyt toista kautta tiivistä yhteistyötä ja sitä kautta pääsin tämän joukkueen matkaan mukaan. Näin alkuvaiheessa olen pitänyt mypalaisille liikkuvuustreenejä parin viikon välein. Jossain kohtaa saattaa olla, että vastuulleni tulee myös jonkin muun osa-alueen treenejä, mutta näistä ei ole vielä mitään varmaa sovittuna. Aika siis näyttää. Otteluissa pyrin olemaan kesäkaudella aktiivisesti mukana, ainakin kotiotteluihin yritän päästä mukaan työkuvioiden sen salliessa."

Vammojen ennaltaehkäisy on yksi Tirkkosen tehtävistä MyPassa: "Vedän joukkueelle liikkuvuus- ja kehonhallintatreenejä. Tavoitteena näissä treeneissä on vammojen ja vaivojen ennaltaehkäisy sekä tietyllä tavalla myös pelaajien opettaminen siihen, miten pitää huolta omasta kehostaan, jotta siitä saa kauden mittaan parhaat tehot irti. Toimin myös yhdessä KymiTerveyden fysioterapeuttien kanssa silloin, kun on tarvetta kuntouttaa mahdollisia pelaamiseen vaikuttavia vammoja."

Millaisessa kunnossa MyPan joukkue Tirkkosen mielestä on? "Testien mukaan pääkohdat pelaajien osalta ovat hyvällä tasolla, muutamia pieniä juttuja pyritään ottamaan haltuun juurikin liikkuvuustreenien kautta. Palautekin on ollut näihin liittyen hyvää, eli pelaajat ovat kokeneet, että treeneistä on hyötyä. Syksyllä nähdään mihin kauden valmennuspaketti on riittänyt!"

Vaikka kausi on nuori, Tirkkosella on jo selkeä käsitys joukkueen kunnosta: "Oma arvioni on, että joukkue on hyvässä iskussa kautta ajatellen!"