Kausi päättyi MP/SavU-voittoon

Kausi päättyi MP/SavU-voittoon

Valokuva: Kristian Nikula

3-1 -vierasvoittoon päättyneessä kauden viimeisessä ottelussa nähtiin MyPan osalta pelkästään kauden avausmaaleja, peräti kolmin kappalein.

MyPan kokoonpano:

    Hernesniemi    
Pykäläínen   Rautomäki   Kaiga
  Toppinen   Stadig  
Martikainen Karppanen   Laiho Kähkönen
    Kaikkonen    

Vaihdosta kentälle pääsivät Olli Mäkelä, Juho Innanen, Juhani Rauos, Kalle Korpi, Aaro Laine, Vilho Katajala ja lisäajalla loukkaantuneen maalivahti Antti Kaikkosen tilalle Eetu Kangaskolkka.

Edellisen ottelun avauskokoopanon pelaajista Jari Hassel, Väinö Hietala, Joakim Joutjärvi ja Anatolii Moisieiev puuttuivat kokonaan tämänpäiväisen ottelun kokoonpanosta. Heidän tilallaan olivat Panu Pykäläinen, Tuomas Stadig, Veeti Laiho ja Daniel Kaiga.

Ensimmäinen vaarallisempi tilanne syntyi 12. minuutilla, kun pallo pelattiin MyPa-kärkenä esiintyneelle Sasu Hernesniemelle 20 metriin maalilta. Tämä tiputti kymppipaikalla pelanneelle Niklas Rautomäelle, joka vapautti Pykäläisen vasemmalta puolittaiseen paikkaan pienestä kulmasta, mutta MP/SavUn maalivahti Timi Heikkinen onnistui estämään maalin.

20. minuutilla Jesse Jäppinen ohitti parissakymmenessä metrissä MyPan maalilta Stadigin, minkä jälkeen herra laukoi pallon komeasti maaliin. 1-0 MP/SavUlle.

Olli Kähkönen, Hernesniemi ja Kaiga rakensivat 23. minuutilla kuvion, jonka päätteeksi Hernesniemi pääsi yrittämään ohjausta etukulmalta, mutta tasoitusosuma jäi vielä haaveeksi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Kähkönen pääsi laukomaan kuudentoista kaarelta vaarallisesti vasemmalle, mutta Heikkinen koppasi vedon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Rautomäki pääsi kokeilemaan rankkarialueen rajoilta volleystä. Ei hullumpi veto tämäkään, vaikkei osunut tolppien väliin.

Joakim Joutjärven ollessa poissa kokoonpanosta, kulmapotkut antoi Rautomäki. 40. minuutin ollessa täyttymässä Rautomäen vasemmalta antama kulmapotku löysi Laihon, joka puski pallon keskeltä sisään. Kauden ensimmäinen sarjamaali vahvasti ottelussa esiintyneelle Laiholle. 1-1.

MyPan 2-1 -johtomaali syntyi avausjakson lisäajalla varsin yllättäen, kun Pykäläinen riisti pallon reilussa 20 metrissä MP/SavUn maalilta, pääsi läpiajoon eikä erehtynyt. Veto riman alle, ja maalivahdilla ei ollut tehtävissä muuta kuin kaivaa pallo rysästä. Myös Pykäläiselle maali oli kauden ensimmäinen sarjassa.

Tauolle lähdettiin näin ollen myllykoskelaisvieraiden johtaessa. Avausjakso eteni MyPan lievässä hallinnassa ja tilanteet syntyivät lähes poikkeuksetta mikkeliläisten päätyyn, joten voinee sanoa että johto oli ansaittu.

Kun toista jakso oli pelattu muutama minuutti, Kaiga pääsi vasemmalta läpi. Viimeistely-yritys meni kuitenkin ohi, kenties hyvin vastaan tulleen maalivahdin ansiosta.

Reilun tunnin pelin jälkeen Kaiga oli taas vauhdissa, tällä kertaa hankkimalla rankkarin. Vastuun pilkusta sai toppari Veeti Karppanen, joka upotti pallon ylänurkkaan ja jatkoi samaa sarjaa Pykäläisen ja Laihon kanssa - kauden avausmaali hänellekin, itse asiassa koko MyPa-uran ensimmäinen maali virallisissa otteluissa Karppaselle. 3-1 MyPalle.

"Kyllähän se hyvältä tuntui tehdä maali pitkästä aikaa. Kiitos jätkille, että antoivat minun laukoa pilkun," Karppanen kertoo.

Vaikka maaleja nähtiin ihan mukavasti, ottelu oli hiukan tilanneköyhä - varsinkin MP/SavUn osalta. Maalit tehtiin varsin tehokkaasti harvoista paikoista. Yleensä MyPa on keskittänyt otteluissa kohtalaisen paljon, mutta tänään niitä ei nähty käytännössä lainkaan. Tilanteet syntyivät nyt lähinnä keskikaistalta.

Toisen jakson tilanteet syntyivät MyPan rankkarimaalia lukuun ottamatta pääosin kaukolaukauksien muodossa mikkeliläisten päätyyn, eivätkä nämä aiheuttaneet suuria vaikeuksia maalivahdille. Yksi ainoista poikkeuksista oli MP/SavUn kulmapotku viimeisellä kympillä. Ville Laiho pääsi puskemaan läheltä maalia, ja MyPa-vahti Kaikkonen otti kopin.

Lisäajalla oli lähellä, että olisi tullut neljäskin kauden avausmaali MyPalle, mutta MP/SavU-vahti päihitti Kalle Korven rankkarialueen rajoilla.

Karppanen kertoo ottelusta: "Pelin alku oli meiltä huono eikä oikein päästy peliin mukaan. Sitten kun päästiin, peli alkoi rullata. Loppupeleissä ihan ok peli meiltä."

Karppanen on MyPan ainut kaikissa 22 sarjaottelussa kentälle päässyt pelaaja - koko sarjassakin näitä on vain kuusi.

"Oma kausi on mennyt nousujohteisesti ja on tullut kehitystäkin. Olen ollut tyytyväinen että paikat ovat pysyneet kunnossa ja olen pystynyt pelaamaan kaikissa peleissä," Karppanen lopettaa.