Keskikentän moottori Joakim Joutjärvi jatkosopimukseen

Keskikentän moottori Joakim Joutjärvi jatkosopimukseen

"Joakimin jatko MyPassa on todella hieno asia. Uskon että tunne on molemminpuolinen," kertoo vastikään MyPan puheenjohtajan roolista hallituksen jäseneksi siirtynyt Risto Oksanen.

Oksasen mielestä Joutjärvi on poikkeuksellisen lahjakas pohjoiskymenlaaksolainen pelaaja: "Jos motivaatio ja sen kautta tekeminen pysyy korkealla tasolla, Joakimilla on mahdollisuuksia vaikka mihin."

Joutjärvi on vasta 19-vuotias, mutta ehtinyt jo moneen aikuisten sarjoissa. Kuudentoista vuoden ikäisenä kaudella 2020 hän pelasi vajaat kymmenen ottelua Valkealan Kajossa Nelosta, seuraavalla kaudella KJP:ssa pari ottelua Kolmosessa sekä kaksikymmentä ottelua MyPassa Kakkosta. Ja herra oli tällöin vasta 17-vuotias.

Kaudeksi 2022 Joutjärvi siirtyi eteläiseen Kymenlaaksoon PeKan riveihin pelaamaan Kakkosta viidessätoista ottelussa, minkä lisäksi hän pääsi kolmesti kentälle KTP:n Ykkösessä pelanneen edustusjoukkueen Suomen Cupin otteluihin. Samaisella kaudella Joutjärvi edusti myös Suomen 2004-syntyneiden maajoukkuetta Baltic Cupissa.

Päättyneellä kaudella Joutjärvi latoi kahdeksassatoista MyPan Kolmosen ottelussaan kahdeksan maalia, mikä on enemmän kuin aiemmilla aikuisten sarjakausillaan yhteensä. Kuinkahan korkealla nuorukainen vielä pääsee?

Ensi kaudeksi luvassa on kuitenkin eräs nuorille tuttu haaste, armeija. "Omat tavoitteet kaudelle 2024 on käydä armeija pois alta alkukaudesta, ottaa oma rooli joukkueesta toivottavasti sitten kesällä ja pelata mahdollisimman paljon."

Joutjärvellä on käsitys sarjatasojen välisistä eroista: "Kakkosen ja kolmosen välissä on suuri ero, vaikka Kakkonen ehkä vähän helpottuikin, kun moni joukkue nousi Ykköseen tällä kaudella."

Joukkueelta Joutjärvi odottaa vähintään ylempään keskikastiin sijoittumista.