Kotijoukkojen kannustusta kaivataan, kun MYPA kohtaa kotonaan AC Oulun!

Kotijoukkojen kannustusta kaivataan, kun MYPA kohtaa kotonaan AC Oulun!

MYPA avaa sarjansa lauantaina 4.7.2020 kotistadionillaan Saviniemessä kello 17.00 yhtä Ykkösen ennakkosuosikeista, AC Oulua vastaan.

 

AC Oulu on pelannut hyviä pelejä Suomen Cup:ssa. He myös nappasivat vakuuttavan 2-0 voiton kotikentällään heidän ensimmäisestä sarja pelistään IF Gnistania vastaan. MYPAn päävalmentajan Ilkka Mäkelän mukaan Oulun peruspelaamisen taso on hyvä. Mäkelä on viettänyt torstaipäivänsä opiskellen AC Oulun pelityyliä.

 

- Tänään perjantaina on tarkoitus ohjeistaa pelaajia vastustajan heikoista kohdista. Erityisesti meidän täytyy varoa omaa hyökkäyspelaamista, Mäkelä kertoo. 

 

Mäkelä toivoo, että lauantaina nähtävä MYPA on yhtenäisesti puolustava, tehokas ja terävä hyökkäyssuuntaan. Myöskin pallonhallintaa ja syöttökykyä kaivataan.

 

- Meillä täytyy olla pallollista rohkeutta sekä syöttöketjut pitää saada pitenemään. Muuten ollaan vain juoksemassa pallon perässä puolustussuuntaan päin, Mäkelä sanoo. 

MYPAn riveissä pelaa tällä kaudella paljon viime kaudelta tuttuja pelaajia. Kuitenkin uusia miehiä on mahtunut sekaan, esimerkiksi tälle kaudelle kapteeniksi on valittu Juuso Laitinen.

 

- Nyt meillä on uudistunut MYPA. Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa pitää silmällä, esimerkiksi Juuso Laitinen sekä Nathael Ishii. Ishii on pelannut eniten kymmenessä aikaisemmassa ottelussa, Mäkelä mainitsee.

 

Viime viikon kenraaliottelussa Mikkeliä vastaan ei nähty parasta MYPAa. Moni pelaajista jätti petrattavaa.

 

- Uskon, että sitä parantamista tullaan näkemään, kun ollaan omalla alustalla ja yritetään tehdä joukkueena hommia niin yksilötkin tulevat paremmin esille, Mäkelä sanoo.

 

HIFK avasi sarjansa keskiviikkona. Se on vaikuttanut siihen, ketä MYPAlla on käytettävissä huomisessa ottelussa. Valitettavasti Arjan Goljahanpoor on vielä loukkaantuneena. Epävarmana on Benjamin Niverin pelikunto. Hänen tilanteensa selviää tämän illan harjoituksissa.

 

Huominen peli tulee olemaan jännittävä. Pitkästä aikaa pisteitä taas lasketaan. Mäkelä toivoo, että joukkue pystyy pitämään sopivan rentouden ja jännitys kääntyy positiiviseen suuntaan. Vaikka MYPA on arvioitu varmaksi tippujaksi, joukkueelta löytyy tahdonvoimaa näyttää epäilijöille. Ilkka Mäkelä esittää toiveen myöskin kotijoukoille.

 

- Kotijoukkueen tukea Oulun tyyppistä joukkuetta vastaan tarvitaan. Tulee tilanteita ja jaksoja, jolloin jaksaminen on koetuksella. Silloin tietysti toivotaan sen näkyvän, että me ollaan kotijoukkue.


Tervetuloa kannustamaan ja pitämään meteliä Saviniemen stadionille, kun MYPA kohtaa huomenna lauantaina 4.7.2020 klo 17.00 AC Oulun!