KOUVOLALAINEN JUNIORIJALKAPALLOILU YHDISTYY

KOUVOLALAINEN JUNIORIJALKAPALLOILU YHDISTYY

Kouvolalaiset jalkapalloseurat Korian Ponsi, Kumu JT, MYPA, Sudet ja Valkealan Kajo ovat päättäneet yhdistää kaiken junioritoimintansa (6-18 -vuotiaat) Kouvolan Jalkapallon (KJP) alle. Pelaajat, toimihenkilöt, vapaaehtoistoimijat sekä tapahtumat siirtyvät KJP:lle 16.11.2020 alkaen. Myös tällä kaudella Palloliiton Idän kolmosessa pelaavan KJP Sudet edustusjoukkueen toiminnot ja sarjapaikka siirtyvät kaudelle 2021 KJP:lle. Lisäksi KJP vastaa jatkossa kaikesta jalkapalloiluun liittyvästä ruohonjuuritason harrastetoiminnasta kuten päiväkoti- ja kouluyhteistyöstä, perhefutis- ja pallokerhotoiminnasta, korttelifutiksesta ja koulujen välisestä turnaustoiminnasta. KJP toimii jatkossa koko Kouvolan alueella sekä myös Kausalassa. Pallokerho- ja jalkapallokoulutoiminta laajenee yhdistyvien seurojen perinteisiltä alueilta Kausalan lisäksi myös mahdollisesti Elimäelle, Jaalaan, Uttiin ja Inkeroisiin.

Uutuutena KJP ottaa lajivalikoimaansa mukaan myös futsalin. Syksyllä alkaviin futsal-sarjoihin ilmoitetaan joukkueet miehiin, naisiin, B- ja C-poikiin sekä B- ja C-tyttöihin.

Tämän yhdistymisen suurimpana motiivina on toimivan pelaajapolun synnyttäminen kouvolalaiseen jalkapalloon. Keskiössä on pelaaja. Tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuus pelata jalkapalloa omien tavoitteidensa mukaisesti. KJP tulee tarjoamaan sekä kilpailullisen pelaajapolun, että haaste- ja harrastepolun lapsen ja perheen toiveiden mukaisesti.

Kilpailullinen pelaajapolku tuottaa toivottavasti tulevaisuudessa pelaajia KJP:n ja MYPAn edustusjoukkueiden käyttöön ja aina lajin kotimaiselle huipulle saakka. Osana Kouvolan juniorijalkapallon yhdistymistä, MYPA ja KJP solmivat 5-vuotisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyön kautta molemmat osapuolet sitoutuvat samoihin päämääriin ja tavoitteisiin, missä keskiössä on tarjota jokaiselle yksilölle laadukas, motivoiva, yhteisöllinen ja turvallinen kehitys- ja harrastusympäristö. Harrastepolun tavoitteena on synnyttää elinikäinen suhde jalkapalloon ja mahdollistaa lajin harrastaminen eri muodoissa pitkälle aikuisikään saakka.

KJP:stä tulee tämän yhdistymisen kautta Kouvolan suurin palloiluseura yli 700 pelaajallaan. Tavoitteena on kasvattaa pelaajamäärä tuhannen paremmalle puolelle lähivuosien aikana ja synnyttää näin koko kaakkoisen Suomen suurin palloiluseura. KJP tulee tarjoamaan kaikkialla Kouvolassa ja Kausalassa laadukasta ja tasalaatuista valmennusta. Palloliiton strategian mukaisesti uskomme, että jokaisella lapsella on oikeus koulutettuun valmentajaan. Niinpä KJP tulee erityisesti panostamaan innostuneiden ja osaavien valmentajien rekrytointiin ja koulutukseen.

Nuorimmat ikäluokat, 5v5 sarjoihin osallistuvat 6-9 -vuotiaat lapset, pelaavat jatkossakin omilla lähialueillaan kavereidensa kanssa. Perusseurojen nimet säilyvät näillä joukkueilla eli Valkealassa viilettää KJP Kajon junnuja, Sarkolassa KJP Susien junnuja, Myllykoskella KJP MYPAn junioreita jne. Tasojoukkueita muodostetaan vasta sitten, kun pelaajat siirtyvät pelaamaan 8v8 sarjoja. Kaikilla näillä toimilla pyritään välttämään ennen aikaista liikunnallisen harrastuksen lopettamista ja mahdollistamaan harrastuksen jatkuminen mahdollisimman pitkään.

MYPAn puheenjohtajan Heikki Pulkkisen mukaan yhteistyökuviota on valmisteltu seurojen kesken noin puolentoista vuoden ajan. MYPAlla on todella upeat ja pitkät perinteet niin edustusjoukkuetasolla kuin myös junioripuolella, ja olemme käyneet viimeisen vuoden aikana useita syvällisiä keskusteluja eri tahojen kanssa optimaalisesta etenemisen polusta ennen kaikkea junioripelaajien kannalta. Nyt tehty päätös on alkuvuodesta julkaistun MYPAn uuden strategian mukainen eli edustusjoukkueen urheilullisen menestyksen rinnalla merkittävänä tavoitteena ovat seuran toiminnan jatkuvuuden varmistamisen ohella myös paikallisen pelaajapolun kehittäminen.

MYPAn edustusjoukkueen menestys perustuu tällä kaudella, kuten myös jatkossa vahvasti alueen pelaajatuotantoon ja Ykkösen tasolle kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen näistä lähdökohdista edellyttää laadukasta junioritoimintaa. Analysoimme pöydällä olleiden eri vaihtoehtojen mahdollisuuksia sekä haasteita ja uskomme, että Kouvolan alueen laaja junioriyhteistyö on optimaalisin etenemismalli niin yksittäisen junioripelaajan kehittymisen kuin pidemmällä aikavälillä myös MYPAn edustusjoukkueen menestyksen kannalta. Junioripuolen osalta meille oli äärimmäisen tärkeää, että MYPA säilyy mukana pienimpien juniorijoukkueiden nimissä, minkä kautta kunniotamme MYPAn hienoja perinteitä myös jatkossa junioripuolella.

MYPAssa, kuten myös muissa alueen seuroissa on etenkin vanhempien junioreiden 8v8 joukkueisiin ollut isoja haasteita saada riittävästi pelaajia joukkueisiin. Nyt tehdyn yhteistyösopimuksen kautta pyritään takaamaan kaikkiin ikäluokiin riittävästi pelaajia, sekä jokaisen pelaajan taito- ja motivaatiotasoon nähden optimaalisin ympäristö harrastaa, innostua, kehittyä ja menestyä tämän hienon lajin parissa. Kouvolan Jalkapallon tuleva organisaatio luo raamit laadukkaan pelaajapolun kehittämiseksi, mutta se ei tapahdu itsestään, vaan konkreettinen työ on vasta alussa yhteistyön tavoitteiden lunastamiseksi, sekä Kouvolan alueen junioreiden kehittämiseksi kohti kuninkuuslajin kotimaista huippua ja aina ulkomaan ammattilaiskentille asti.