MiPK kaatui 3-0

MiPK kaatui 3-0

Valokuva: Kristian Nikula

Mukavassa n. 20 asteen lämpötilassa MiPK jäi melkolailla jyrän alle, vaikka maaleja nähtiin vain kolme.

Avausjakso oli selkeää MyPan hallintaa, mutta paikoista huolimatta maaleja jouduttiin odottamaan. Maalintekoa pääsi kärjessä tuttuun tapaan pelanneen Jussi-Pekka Rämän lisäksi yrittämään koko muu hyökkäyskalusto vuorollaan.
 
Varsinkin Väinö Hietalan ja Joona Martikaisen miehittämältä vasemmalta laidalta tuli lukuisia tilanteita, mutta myös oikealla pelannut Niklas Rautomäki esiintyi vahvasti. Eikä kannata väheksyä kymppipaikalla pelanneen Joakim Joutjärvenkään esitystä, sillä nuori mies rakenteli lukuisia tekopaikkoja.
 
Myöskin puolustus toimi hienosti, sillä MiPK ei saanut juurikaan tekopaikkoja avausjaksolla. Ja ne harvat kerrat, kun pallo pyöri MyPan alueella, puolustus selvitti tilanteet varmasti. Kertaalleen Antti Kaikkonen MyPan maalilla joutui tosin rynnimään palloon saamatta sitä ilmasta haltuunsa, mutta tästäkin tilanteesta selvittiin.
 
Lyhyesti sanottuna: Koko MyPan joukkue onnistui hienosti lukuun ottamatta viimeistelyä, sillä paikkoja olisi ollut vielä paljon selvempiin lukemiin.
 
Loukkaantumisesta toipunut Jari Hassel pääsi vartin pelin jälkeen kokeilemaan avopaikasta, mutta osuma palloon ei ollut puhdas eikä veto suuntautunut maalia kohden. Hetkeä myöhemmin Rautomäki laukoi volleystä niin ikään ohi maalin.
 
Jakson puolivälissä Rämä tarjoili Hasselille paikan, mutta Antti Lampinen MiPKin maalilla venytti palloon, eikä se uponnut riparistakaan sisään. Rämä sai n. 40 minuutin kohdilla avopaikan, mutta jälleen viimeistelyssä oli parantamisen varaa.
 
Kun avausjaksoa oli pelaamatta enää muutama minuutti, alkoi tapahtua. Ensin Hassel pelasi Rämän puolittain läpi ja seuranneesta kulmapotkusta pallo päätyi maalin eteen täysin vapaaksi jääneen Rämän jalkoihin, eikä tämä erehtynyt. 1-0.
 
Seuraavasta hyökkäyksestä Rautomäki tykitti pallon kuudentoista kaarelta ylärimaan. Pallo palasi pompun kautta takaisin kentälle, mutta tuomarin mukaan pallo oli käynyt maalissa. 2-0 taukojohto.
 
Toukokuisessa joukkueiden 2-2 -lukemiin päättyneessä kohtaamisessa yksi kentän parhaista pelaajista oli MiPKin kapteeni Lucas Dos Santos Oliveira, mutta Saviniemessä mies pimennettiin täysin. Kun tunti oli pelattu, Dos Santos Oliveira menetti pallon oman rankkarialueensa sisällä, ja Hietala upotti pallon maalivahdin längistä verkkoon. 3-0.
 
Hietala on esiintynyt koko kauden vahvasti ja tarjoillut lukuisia tekopaikkoja muille, mutta oma maalisarake näyttää tilanteista huolimatta näyttää vasta kolmea maalia. Kenties ketsuppipullo on nyt aukeamassa.
 
Valokuva: Kristian Nikula
 
Hietala tarjoili kymmenisen minuuttia maalinsa jälkeen loistavasti vaihtomies Sasu Hernesniemen tekopaikkaan, mutta MiPK-vahti Lampinen venytti pallon eteen.
 
Toinenkin jakso eteni pitkälti MyPan hallinnassa, mutta joitain paikkoja tuli myös MyPan päätyyn. 80. minuutin kohdilla MiPKin Aaro Hyvönen pääsi oikealta tekopaikkaan ohitettuaan Vili Toppisen, mutta Kaikkonen torjui etukulmasta. Hetkeä myöhemmin Dos Santos Oliveira sai oikeastaan ottelun ainoan mahdollisuutensa vaparista n. 30 metristä, mutta Kaikkonen MyPan maalilla veti pidemmän korren torjunnallaan.
 
Myös vaihdosta tullut Olli Mäkelä oli hyvällä jalalla liikkeellä aiheuttaen harmia MiPK-puolustukselle vasemmalta laidalta. 86. minuutilla hän leikkasi keskelle ja laukoi vain hiukan MiPK-maalin yli.
 
Aivan ottelun viime minuuteilla topparin paikalta laitapakiksi siirretty Toppinen nousi lisäajalla vasemmalta Mäkelän avustuksella ja tarjoili vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tulleelle Aleksi Mykrälle 15 metriin tekopaikan. Kauden ensimmäinen maali jäi kuitenkin tekemättä, sillä Mykrän veto päätyi suoraan Lampisen syliin.
 
Maalin ottelussa tehnyt Rautomäki: "Oma peli oli ihan ok, mutta viimeistelyyn ei voi kyllä olla tyytyväinen. Paikkoja oli tehdä useampikin."
 
"Hallittiin ajoittain peliä hyvin ja pelattiin nollat, mikä on aina positiivinen juttu," Rautomäki kertoo.
 
Kauden mittaan Rautomäki on alkanut saada peliaikaa, mutta nuori mies haluaa kehittyä edelleen. "Oma kausi on ollut mielestäni nousujohteinen, kun pelituntumaa on alkanut tulla. Parantamisen varaa on silti aina."
 
MyPa tarvitsee kuudesta viimeisestä ottelustaan kahdeksan pistettä varmistaakseeni Kaakon Kolmosen voiton ja nousun Kakkoseen.
 
MyPan loppukauden ottelut:
La 2.9 KoPa - MyPa klo 15
La 9.9 MyPa - Union Plaani klo 15
La 16.9 MyPa - Kultsu FC klo 15
La 30.9 Jäntevä - MyPa klo 14
La 7.10 MyPa - HaPK Edustus klo 15
La 14.10 MP/SavU - MyPa klo 14