MyPa - KoPa perjantaina 26.5 klo 18:30

MyPa - KoPa perjantaina 26.5 klo 18:30

Kotajärven Pallo on seuraava kanto MyPan kaskessa taistelussa Kolmosen voitosta ja noususta Kakkoseen. Palaako MyPa voittojen tielle?

Ottelu pelataan perjantaina 26.5 klo 18:30 KSOY Stadionilla Myllykoskella. Liput voi hankkia ennakkoon osoitteesta lippu.fi hintaan 8€. Vaihtoehtoisesti liput saa Reunan kirjakaupasta Myllykoskelta tai Nesta Anjalasta hintaan 10€.

Perjantaina Myllykoskelle saapuu vieraita Kuukanniemen kylästä Kotajärven rannoilta, vajaan kolmentuhannen asukkaan Lemiltä. Matkaa Lemin keskustaan on reilut 10km, joten Kotajärven Palloa voitaneen sanoa kyläseuraksi. Seura on viimeisten kymmenen vuoden aikana pelannut lähinnä Nelosta, mutta kaudeksi 2022 se nousi Kolmoseen, jossa sijoittui 12 joukkueen sarjassa mukavasti keskikastiin sijalle 7.

KoPa on aloittanut kautensa kohtalaisesti siihen nähden, että sitä on ennakoitu sarjan häntäpäähän. Cupissa Edustus IPSiä vastaan KoPa nousi tasoihin 85. minuutilla, mutta imatralaiset voittivat lopulta 3-1. Sarja alkoi kahdella taistellen saadulla tasapelillä: ensin MiPKiä vastaan 2-2 jäätyään 70. minuutin kohdilla kahden maalin takaa-ajoasemaan ja viikkoa myöhemmin todennäköisesti monien papereissa vieläkin yllättävämpi 1-1 -tasapeli HaPKia vastaan. Tällä kertaa tasoitusmaali nähtiin vasta lisäajalla. Viimeisin ottelu viime perjantaina päättyi kauden avausvoittoon kotkalaisesta Jäntevästä 1-0 -lukemin, minkä avulla KoPa on tällä hetkellä jaetulla kuudennella sijalla.

Kuuluisan jääpallosuvun vesa ja itsekin jääpalloa aktiivisesti pelaava Emil Segerman aloittelee KoPan keskikentällä merkittävässä roolissa jo yhdeksättä kauttaan käytyään välillä lappeenrantalaisessa Virkyssä pelaamassa Kolmosta. Viime kauden maalitykki Niko Lignell on pelannut tällä kaudella vasta yhdessä sarjapelissä, Kultsu FC:tä vastaan to 11.5. Seuraavassa ottelussa Jäntevää vastaan häntä ei näkynyt, joten saapa nähdä onko herra mukana Myllykoskella.

KoPa on melko kokenut joukkue, sillä useat pelaajat ovat pelanneet aikuisten sarjoja, lähinnä Kolmosta ja Nelosta, jo vuosikausia. Lähinnä Joona Viskari ja Eetu Suoraniemi ovat käyneet kokeilemassa pykälää korkeammalla Kakkosessa. Mukana on kuitenkin pari nuorta poikkeusta. Perttu Pietikänen pelaa vasta toista kauttaan aikuisten sarjoissa, mutta vakiinnutti paikkansa KoPan avauskokoonpanossa jo viime kaudella ja sama tahti jatkuu tälläkin kaudella. Myös samaa ikäluokkaa oleva Jalmari Jantunen on saanut paljon vastuuta niin tällä kuin viime kaudellakin KoPassa.

Viime kaudella MyPa antoi KoPalle kyytiä molemmissa kohtaamisissa: toukokuussa Saviniemessä 4-0 ja KoPan kotikentällä elokuussa 3-0. Näissä otteluissa tehdyt seitsemän maalia viimeisteli seitsemän eri pelaajaa. Kuinka käy tällä kertaa?

Kysymysmerkkejä MyPan kokoonpanossa on aika paljon vammojen vuoksi. Muun muassa kapteeni Olli Kähkönen ja mahdollisesti Vili Toppinenkin ovat liittyneet viime otteluissa loukkaantuneiden listoille, eikä heidän pelikunnostaan ole tarkkaa tietoa. Viime lauantaina myös Panu Pykäläinen satutti itseään, mikä voi tietää päävalmentaja Jyrki Saarelalle haasteita puolustuslinjan kasaamisessa. Kokeneen Simo Majanderin ja nuorten Veetien Laiho & Karppanen lisäksi tarvittaisiin neljäs mies linjaan.