MyPa matkaa lauantaina Lemille

MyPa matkaa lauantaina Lemille

Valokuva: Kristian Nikula

Kotajärven Pallo - MyPa pelataan lauantaina 2.9 klo 15.

Voit ostaa liput ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/mypa/mypa-edustus-ips-3415929/?affiliate=ADV, Reunan Kirjakaupasta, Autofit Myllykoskelta tai Neste Anjalasta.

Kuukanniemen kylässä Kotajärven rannoilla sijaitsee KoPan kotikenttä, josta MyPalla on hyviä kokemuksia tulosten muodossa, sillä viime kaudella KoPan kotikentältä pisteet tarttuivat Saviniemen isäntien matkaan 3-0 -voitolla. Toisessa ottelussa Myllykoskella MyPa oli parempi 4-0 -lukemin. Tämän vuoden toukokuussa MyPa kuritti KoPaa kotikentällään 4-1 -numeroin.

KoPalla oli viikko sitten hyvä mahdollisuus nousta pois varman putoajan paikalta, mutta sarjassa viimeisenä oleva kotkalainen Jäntevä avasi pistetilinsä kaatamalla sen kotikentällään 3-2. Muutenkin KoPalla on ollut hankaluuksia häntäpään joukkueita vastaan kenties tärkeimmissä otteluissaan putoamistaistelussa, kun taas lähes kaikilta keskikastin ja kärkipään joukkueilta se on niistänyt vähintään yhden pisteen tällä kaudella.

On helppo pitää MyPaa suosikkini KoPaa vastaan, eikä asetelmaa ainakaan tasoita KoPan kaksi keltaisista korteista johtuvaa pelikieltoa. Koko kauden avauksessa pelanneet Jere Närhi ja Samu Valtonen ovat nyt poissa riveistä.

Tällä kaudella kymmenen KoPan pelaajaa on tehnyt yhden tai kaksi maalia, mutta kukaan ei enempää. Jonkinasteisista maalinteko-ongelmista kärsivä joukkue onkin tehdyissä maaleissa toiseksi viimeisenä 17 maalilla, vain Jäntevä jää taakse. Vertailun vuoksi MyPalla on vain kaksi maalintekijää enemmän, mutta maaleja on kertynyt jo 62. Lähes puolet osumista on Jussi-Pekka Rämän nimissä.

MyPan puolustus on pitänyt kiitettävästi viime otteluissa, sillä elokuun neljässä ottelussa omiin on mennyt vain yksi maali. Tämä on varsin hieno saavutus se huomioiden, että alkukauden topparipari on ollut poissa. Uusi topparipari Vili Toppinen - Veeti Karppanen on löytänyt hyvän vireen kesän kuluessa. "Toppariparin itseluottamus selkeästi parantunut peliajan lisääntyessä, oppineet hieman lukemaan toisiaan ja tietysti koko joukkueen puolustuspelin kehittyminen auttaa myös toppareita," päävalmentaja Jyrki Saarela toteaa.

MyPa on voittanut yhdeksän ottelua putkeen ja näyttää olevan matkalla Kakkoseen, sillä kuudesta viimeisestä ottelusta riittää kahdeksan pistettä. KoPa-ottelun jälkeen MyPa kohtaa kolme muutakin häntäpään seuraa eli Union Plaanin, Kultsu FC:n ja Jäntevän, joten todennäköisyydet nousulle alkavat olla varsin korkealla.

Kysyttäessä loppukaudesta tarvittavista pisteistä päävalmentaja Jyrki Saarela pitää jalat maassa: "Meidän ei pidä ajatella asiaa. Meillä on pelejä jäljellä ja pyritään tekemään asiat paremmin kuin edellisessä pelissä. Jokainen peli on kauden tärkein peli, eli focus tässä ja nyt tapahtuvassa."

Vaikka KoPa on sarjataulukossa häntäpäässä, Saarela odottaa vaikeaa ottelua: "KoPa -peli on meille erittäin vaikea peli. Kentän koko tuo jo pienen mietinnän, vastustaja on sitkeä ja kova vääntämään. Ja tietysti heidän tahtotilansa, MyPa nurin keinoja kaihtamatta."

Jalkapallo on parasta paikanpäällä, mutta voit katsoa ottelun myös ilmaiseksi Veo Live -sovelluksesta.