MyPa matkustaa lauantaina MiPKin vieraaksi

MyPa matkustaa lauantaina MiPKin vieraaksi

Liiga-KTP:n kohtaamisen jälkeen on aika palata arkeen ja Kolmosen otteluiden pariin. Mikkelin Pallo-Kissojen kotiottelu MyPaa vastaan pelataan lauantaina 20.5 klo 15 Mikkelin urheilupuistossa.

MiPK on perinteikäs mikkeliläinen seura, jolla on historiaa pääsarjastakin 11 kauden verran 1960-1980 -luvuilta. Parhaimmillaan se on sijoittunut neljänneksi kausilla 1962, 1974 ja 1975. Kaudella 1975 joukkueen maalitykki Reijo Rantanen voitti sarjan maalikuninkaan palkinnonkin. Jotain mikkeliläisestä jalkapallon historiasta kertoo sekin, että kuudella kaudella 70-luvulla ja 80-luvun alussa Mestaruussarjassa pelasi jopa kaksi joukkuetta Mikkelistä, kun myös MP oli pääsarjassa. MIPKistä on noussut pelaajia aivan A-maajoukkueeseen saakka.

Mutta on MyPallakin komea historia Veikkausliigan mestaruudesta lähtien kaudelta 2005, yhteensä 24 pääsarjakaudelta ja Suomen kirkkaimmista tähdistä lähtien. Pelasivathan mm. Sami Hyypiä ja Jari Litmanen Myllykoskella 1990-luvulla.

Vuodesta 2017 tähän päivään MyPa ja MiPK ovat kohdanneet kuudesti sarjapeleissä, kausilla 2018 ja 2021 Kakkosessa ja viime kaudella Kolmosessa. Neljästi voiton on vienyt MyPa, kerran MiPK ja kerran pelattiin tasan. Tehdyt maalit ovat kuitenkin lähes tasan: MyPalla 10 ja MiPKillä 9.

MiPKin alkukausi on ollut tulosten valossa tasaisten otteluiden sävyttämä. Suomen Cupissa Nelosessa pelaava Yllätys kaatui 2-1, mutta seuraavalla kierroksella toisessa Kolmosen lohkossa pelaava PK-37 oli parempi numeroin 3-2. Sarjassa on tullut 2-2 -tasapeli KoPaa vastaan, 1-2 -tappio Kultsu FC:lle ja 4-1 -voitto Jäntevästä. Jännittävä yksityiskohta on se, että neljässä viidestä virallisesta ottelustaan MiPK on päästänyt maalin ottelun viimeisellä viisiminuuttisella tai lisäajalla.

MiPKin maalitykkinä on alkukaudesta häärinyt Aaro Hyvönen viidellä maalillaan. Viime kausien maalitykki Lucas Dos Santos Oliveira teki viime kaudella 16 sarjamaalia, mutta on pelannut tällä kaudella vasta kahdessa virallisessa ottelussa. Viimeksi hän esiintyi viime viikon lauantaina Jäntevää-ottelussa, jolloin hän teki kauden avausmaalinsa. Voitaneen odottaa, että hän pelaa myös MyPaa vastaan.