MYPA matkustaa pistejahtiin Pohjanmaalle

MYPA matkustaa pistejahtiin Pohjanmaalle

kuva: Rauni Pakkala

 

MYPAn kauden ensimmäinen vierasottelu koittaa lauantaina 11.7.2020, kun myllykoskelaiset matkustavat Vaasaan VPS:n vieraaksi. Vielä viime kaudella Veikkausliigaa tahkonneet vaasalaiset päätyivät kauden avausottelussaan Tammisaaressa pistejakoon, joten molemmat joukkueet lähtevät nälkäisinä kolmen pisteen metsästykseen. 

Kulunut harjoitusviikko Myllykoskella on sujunut päävalmentaja Ilkka Mäkelän mukaan hyvin. AC Oulu-tappio on käsitelty ja katseet on käännetty tiukasti kohti tulevaa koitosta Vaasassa.

- VPS:llä on paljon liigakokemusta ja osaamista, toki joukkue on muuttunut paljon viime vuodesta. Kauden avausottelu Tammisaaressa jätti heille itselleen varmastikin tehottoman vaikutelman, Mäkelä pohtii.

MYPA-leirissä tulevan vastustajan pelitapaan on tutustuttu tarkasti. Vaikka EIF aiheutti vaasalaisille päänvaivaa edellisessä kierroksella, nousua takaisin Veikkausliigaan tavoitteleva VPS tulee olemaan ärsytettynä vaikea vastustaja. 

- Odotettavissa on taistelua ilmatilassa ja puolustukseemme tulee kohdistumaan korkeita palloja. Siihen meidän pitää olla valmiina. Toivottavasti onnistumme luomaan tilanteita vähintäänkin yhtä paljon kuin kotiavauksessa. Tämä edellyttää prässipelimme onnistumista.

" Syöttöpelimme pitää parantua"

Myllykoskelaiset pääsevät matkustamaan lauantain kamppailuun tutulla kokoonpanolla. Benjamin Niveri palannee joukkueen vahvuuteen, kun taas Stephen Obeng kärsii lievästä pohjevammasta. 

Kokonaisuudessaan Mäkelä odottaa joukkueeltaan petrausta syöttöpeliin, välien löytämiseen ja sitä kautta nopeiden hyökkäysten luomiseen.

- Joukkueessamme on useita hyväjalkaisia pelaajia, ja meidän pitää pystyä hyödyntämään erikoistilanteet. VPS tulee aiheuttamaan meille paljon tekemistä, mutta olemme valmiina iskemään, päävalmentaja päättää.

 

VPS - MYPA, 11.7.2020 klo 16.30, Elisa Stadion, Vaasa. Ottelun näyttää Elisa Viihde.