MYPAn uusi strategia

MYPAn uusi strategia

MYPAn uusi strategia

MYPAssa käynnistettiin strategiaprosessi marraskuussa 2019. Prosessin aikana tehtiin perusteellista ja analyyttistä työtä uuden strategian synnyttämiseksi.

Lähtötilanne analysoitiin mahdollisimman tarkasti suhteessa toimintaympäristöön, kilpailijoihin sekä muihin sidosryhmiin. Myös oma toiminta arvioitiin kriittisesti, niin vahvuuksien kuin heikkouksien osalta. Prosessin lopputulemana tunnistettiin MYPAn kriittiset menestystekijät, joiden realisoimiseksi asetettiin tavoitteet ja mittarit sekä laadittiin toimintasuunnitelma.

Pääpaino on pitkäaikaisessa toiminnassa urheilullisesta menestyksestä riippumatta. Laadukas hallinto on edellytys kaikelle muulle toiminnalle. Junioritoiminta on edelleen MYPAn toiminnan keskiössä ja yhteisöllisyyttä tullaan vahvistamaan. Yhteistyö muiden alueen seurojen kanssa on välttämätöntä laadukkaan jalkapallotoiminnan varmistamiseksi Pohjois-Kymenlaaksossa.

 

MYPA haluaa kansainvälisille kentille

MYPAn edustusjoukkueen pidemmän aikavälin tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Ykkösessä. Urheilullisen menestyksen rinnalla avainasemassa on edustusjoukkueen toiminnan jatkuvuuden varmistaminen sekä paikallisen pelaajapolun kehittäminen.

MYPA:n edustusjoukkueesta rakentaminen tulee perustumaan vahvasti alueen pelaajatuotantoon ja tavoitteena on, että vähintään puolet edustusjoukkueesta rakentuu paikallisista pelaajista.

Ykkösen tasolle kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen näistä lähtökohdista edellyttää laadukasta junioritoimintaa, sekä laajaa alueellista yhteistyötä junioripelaajien kehittämiseksi. Alueellisen pelaajapolun kautta jokaiselle pelaajalle pyritään tarjoamaan taito- ja motivaatiotasoon nähden haasteellinen ja laadukas ympäristö kehittymiselle, sekä tätä kautta mahdollistamaan riittävän laadukas pelaajatuotanto MYPAn edustusjoukkueeseen.

Osana pelaajapolkua on tarjota potentiaalisille pelaajille mahdollisuus edetä urallaan MYPAn edustusjoukkueesta eteenpäin Veikkausliigatasolta aina kansainvälisille kentille asti. MYPA tavoittelee kansainvälistä menestystä pelaajiensa mukana. Ei seurana.
 

MYPA on ensimmäinen ykkösen seura, joka luopuu kausikorteista

Jatkossa jäsenet eli omistajat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin kotiotteluihin. Jäsenet saavat etuja myös alueen liikkeissä ja ottelutapahtumissa. Kaikki jäsenet voivat halutessaan asettua ehdolle seuran hallitukseen ja heillä on äänestysoikeus seuran vuosikokouksissa. MYPA haluaa lisätä avoimuutta kaikilla tasoilla seuran toiminnassa.

Alaikäiset junioripelaajat saavat juniorikortit, joilla molemmat vanhemmat pääsevät yhden hinnalla MYPAn kotiotteluihin. Juniorikortit voidaan antaa myös muiden alueen seurojen pelaajille, mikäli tähän on halukkuutta.

MYPAn uudesta jäsenyydestä tiedotetaan lisää helmikuun aikana.
 

James Toikander Stipendirahasto

Jokaisella nuorella on oltava mahdollisuus jatkaa iloista jalkapalloharrastusta, eikä se saa loppua tai vaikeutua taloudellisista syistä. Siksi MYPA on perustamassa James Toikander -rahastoa, joka on tarkoitettu tukemaan heikommassa taloudellisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksessa.

Rahasto on MYPAsta riippumaton ja sen hallitukseen kutsutaan edustus kaikista Pohjois-Kymenlaakson jalkapalloseuroista. Hallituksen puheenjohtajana toimii ulkopuolinen sosiaaliviranomainen. Lahjoitettavat varat rahasto kerää kuukausi- ja kertalahjoituksina


Jaakko "James" Toikander, 87, on MyPa -47 ry:n perustajajäsen. Hän toimi kymmenen kautta MYPAn päävalmentajana 1950- ja 60-luvulla. Valmentamisen lisäksi hän on toiminut pelaajana, joukkueenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Hän on edelleenkin aktiivinen pelaaja Ruutiukkojen jalkapallotreeneissä sunnuntaisin.

 

MYPA on yhteisöllinen jäsentensä omistama seura

MYPA on tärkeä osa alueen jalkapalloyhteisöä, sekä myös muuta yhteiskuntaa. MYPA tulee jatkossakin tarjoamaan kaikille halukkaille vapaaehtoisille erityyppisiä tehtäviä niin edustus- kuin juniorijoukkueiden toimintaan ja tapahtumiin liittyen. Lisäksi MYPA tulee toimimaan foorumina myös muulle harrastustoiminnalle, kuten esimerkiksi naistoimikunnan käsityökerholle. Myös muita harrasteporukoita tullaan käynnistämään ja tukemaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Missio:

MYPA on alueensa merkityksellisin jalkapalloseura, joka tarjoaa onnistumisen elämyksiä kaikille yhteisönsä jäsenille

Visio:

Yhteisöllinen, elinvoimainen ja merkityksellinen MYPA