Niklas Rautomäki hyökkää jatkossakin MyPan väreissä

Niklas Rautomäki hyökkää jatkossakin MyPan väreissä

Jo viidellä eri kaudella MyPan edustusjoukkueessa esiintynyt Rautomäki, 22, on tehnyt MyPan kanssa sopimuksen kaudesta 2024.

Vuonna 2018 vastikään 17 vuotta täyttänyt Rautomäki pääsi kentälle Saviniemen stadionilla MyPan kaataessa Gnistanin Kakkosessa 2-1 -lukemin tuhatpäisen yleisön edessä, mikä oli varmasti hieno kokemus nuorukaiselle. Seuraavalla kaudella Rautomäki pääsi Ykkösessä kahdesti vaihdosta kentälle tehden molemmilla kerroilla myös maalin, minkä lisäksi Rautomäki käväisi FC Peltirummussa pelaamassa Kolmosta kolmessa ottelussa. Tuloksena yksi maali.

Putoamiseen päättyneellä kaudella 2020 nuori mies sai jo hieman vastuuta avauskokoonpanossakin, mutta maalit jäivät tekemättä. 2021 Kakkosessa Rautomäki pääsi irti avauskokoonpanon kautta seitsemän kertaa ja vaihdosta neljästi tehden yhden maalin. Seuraavalla kaudella miestä ei pelikentillä nähty loukkaantumisen vuoksi.

Päättynyttä kautta 2023 voinee sanoa Rautomäen läpimurtokaudeksi. Yhdeksässätoista Kolmosen ottelussa herra upotti pallon kuudesti vastustajan rysään ja oli luomassa lukuisia muita maaleja. Mitä tuleva kausi Kakkosessa tuokaan tullessaan nousussa olevalle Rautomäelle? Hän odottaa innolla tulevaa kautta.

"Tavoitteena olisi pelata mahdollisimman ehjä kausi ja saada joukkueena hyviä tuloksia," Rautomäki kertoo ensi kaudesta.

Väistyvä MyPan puheenjohtaja Risto Oksanen pitää Rautomäkeä hyvänä ja taitavana luottopelaajana, jonka uskoo pärjäävän myös Kakkosessa. Rautomäki pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla, mikä on Oksasen mieleen: "Tällaiset pelaajat ovat valmentajalle todella arvokkaita ja tuovat joustavuutta, kun pelipaikkoja joudutaan tosi usein vaihtamaan, esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi."

Oksanen muistuttaa, että kaikkiin ensi kaudeksi tehtäviin pelaajasopimuksiin on pyydetty piakkoin työnsä aloittavan päävalmentajan Mika Pasasen mielipide.