Olli Kähkönen jatkaa MyPassa - jo 8. kausi!

Olli Kähkönen jatkaa MyPassa - jo 8. kausi!

Kauden 2023 kapteeni jatkaa MyPassa myös ensi kaudella. Kähkönen, 26, jatkaa myös seuran hallituksessa.

Noin sadassa cup- ja sarjaottelussa MyPaa edustanut Kähkönen edusti MyPaa päättyneellä kaudella 17 sarjaottelussa, joista 16 kertaa avauksessa. Muutama ottelu jäi väliin loukkaantumisen vuoksi. Yleensä laitapakkina nähty Kähkönen teki viime kaudella sarjassa kaksi ja cupissa yhden maalin. Hän on ainoa pelaaja, joka on edustanut MyPaa vuodesta 2017 alkaneen uuden tulemisen jälkeen joka kausi. Ennen tätä hän ehti totutella Kolmosen otteluihin kauden verran Inkeroisten Purhassa, joka luovutti sittemmin sarjapaikkansa MyPalle.

Kähkönen jatkaa MyPassa hyvillä mielin. "Odotan innolla uuden valmentajan tuomaa muutosta. Uudet jutut kehittää aina pelaajia lisää. Muutenkin joukkueessa ja seurassa on ollut viime vuosina hienoa positiivista muutosta ja aktiivisuutta. MyPassa on tällä hetkellä upea meininki niin joukkueessa, seurassa kuin koko yhteisössä. Ihan parasta on pelata MyPassa!"

"Uskon vahvasti, että uusi valmentaja tuo uutta energiaa ja ammattitaitoa, jolla saadaan tuleva joukkue taistelemaan aidosti voitosta joka pelissä ensi kaudella."

Joukkueen rakentaminen on vasta aluillaan ja päävalmentajakin aloittaa työnsä vasta parin viikon päästä. Kähkösen mukaan joukkue pyritään lähtökohtaisesti rakentamaan viime kauden rungon päälle. "Se vaatii paljon treeniä ja tasonnostoa jokaiselta. Kakkonen on ainakin niinä vuosina, kun olen sielä pelannut, ollut kova sarja verrattuna Kolmoseen. Siellä pitää pystyä treenaamaan ja elämään ammattimaisesti joka päivä, jos haluaa pärjätä." Mahdollisista vahvistuksista Kähkösellä ei ole vielä tietoa.

"Henkilökohtaisesti teen taas kaikkeni kehittyääkseni pelaajana. Yritän parhaani mukaan näyttää nuoremmille, kuinka paljon duunia se vaatii, jos tahtoo pärjätä korkealla. Uskon, että ensi kaudesta tulee työntäyteinen ja mielenkiintoinen kausi."

Pelikenttien lisäksi Kähkönen toimii toista kauttaan MyPan hallituksessa. "Tärkein vastuuni hallituksessa on toimia linkkinä pelaajien ja hallituksen välillä. Kerron rehellisesti kuulumisia meidän pelaajien arjesta. Tuon hallituksessa esiin pelaajien toiveita, tarpeita, kehityskohteita, mitä kellekin kuuluu ja miten näen omasta mielestä joukkueen ja yhteishengen kehittyneen. Olen aina pelaajien puolella ajamassa pelaajien etuja."

Lisäksi Kähkönen ottaa vastuuta MyPan somesta. "Somea pyörittävät ja julkaisuja tekevät edelleen meidän huikeat someammattilaiset, mutta autan parhaani mukaan ja ideoin heidän kanssaan."

"Vaikka on suuri kunnia olla MyPan hallituksessa ja varmasti haluan tulevaisuudessa olla kehittämässä entisestään seuran toimintaa ja tuoda pelaajien näkökulmaa seuralle, tahdon kuitenkin muistuttaa, että tällä hetkellä ja toivottavasti vielä monta vuotta, aion keskittyä ensisijaisesti pelaamiseen ja itseni kehittämiseen. Myös pelaajien hyvinvointi ja joukkueen kehittyminen ovat vielä toistaiseksi minulle tärkeämpiä, kuin suuret vastuut hallituksessa.

Väistyvä puheenjohtaja Risto Oksanen kommentoi Kähkösen jatkoa.

Mitkä asiat johtivat siihen, että viime kauden kapteenin nimi saatiin sopimuspapereihin ensimmäisten joukossa?
"Peliesitykset edellisellä kaudella, esimerkillinen toiminta ja asenne sekä uuden päävalmentajan Mika Pasasen näkemys. Uskon ja toivon, että Opa tulee olemaan merkittävässä roolissa myös ensi kaudella."

Kähkönen on edustanut MyPaa koko seuran uuden tulemisen ajan ja on ollut viime ajat mukana myös hallituksessa. Kuinka tärkeänä pidät tällaista pelaajaa, joka antaa aikaansa pelikenttien lisäksi myös hallintopuolella?
"Pidän tätä poikkeuksellisen hienona asiana. En ole koskaan aikaisemmin urallani nähnyt aktiiviselta pelaajalta tällaista sitoutumista seuran hyväksi."