Otteluennakko MyPa - Kultsu FC

Otteluennakko MyPa - Kultsu FC

Valokuva: Kristian Nikula

Kolmosen voiton ja sarjanousun varmistaneen MyPan kausi jatkuu vielä neljän sarjaottelun verran.

Kultsu kohdataan Myllykoskella KSOY Stadionilla lauantaina 16.9 klo 15.
 
Voit ostaa MyPan kotiotteluiden pääsyliput ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/mypa/mypa-edustus-ips-3415929/?affiliate=ADV, Reunan Kirjakaupasta, Autofit Myllykoskelta tai Neste Anjalasta.
 
Kultsu FC on kahdentoista joukkueen sarjassa yhdeksäntenä, mutta yhdellä voitolla on mahdollista nousta jopa kolme sijaa. Kymmenentenä, ehdollisen putoajan paikalla oleva FC LaPa on kymmenen ja sijalla 11 eli varman putoajan paikalla oleva KoPa 11 pisteen päässä. LaPalla on jäljellä viisi ja KoPalla neljä ottelua, joten teoriassa molemmilla on vielä mahdollisuus horjuttaa Kultsun sarjapaikkaa - varsinkin, kun Kultsu kohtaa sarjan kärkikaksikon MyPan ja MP/SavUn sekä ylemmässä keskikastissa olevan KJP:n, kun taas LaPalla ja KoPalla on mahdollisesti helpommat loppuohjelmat.
 
Kesäkuusta elokuun alkuun Kultsu pelasi seitsemän voitotonta ottelua, mutta niitä seuranneissa viidessä ottelussa kurssi on kääntynyt: kolme voittoa. MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela pitää tuttuun tapaansa jalat maassa sarjan voiton varmistuttuakin: "Kultsu-pelistä voimme itse tehdä vaikean, jos pelaajien mentaali ei ole kunnossa, ajatus karkailee, luullaan olevamme ja odotamme pelin hoituvan ilman työntekoa. Fokuksen pitää olla tässä ja nyt."
 
Kultsun ykkösmaalivahtina on tällä kaudella toiminut MyPassa kirjoilla oleva Joel Peltola, joka on pelannut joutsenolaisten riveissä määräaikaisella siirrolla. MyPaa vastaan hänellä ei ole pelioikeutta, joten maalilla nähtäneen 39-vuotias Jani Loijas, joka kuvailee itseään itseoppineeksi maalivahdiksi. Rajamuseon museomestarina työskentelevä herra on pelannut tällä kaudella seitsemässä Kultsun 17 sarjaottelusta.
 
Neljässä viimeisessä Kultsun ottelussa kolme hattutemppua ja yhdeksän maalia tehnyt Miko Lötjönen lienee yksi suurimmista vaaratekijöistä viisi nollapeliä putkeen pitäneelle MyPan puolustukselle. Toisaalta kaksi hattutempuista on syntynyt sarjataulukossa hännillä olevia KoPaa ja Jäntevää vastaan. Keskikastin Union Plaania vastaan pari viikkoa sitten Lötjönen jäi maaleitta.
 
Viisitoista kertaa avauskokoonpanossa tällä kaudella ollut Leevi Kohonen on myös sivussa, sillä hän sai syyskuun alussa punaisen kortin HaPKille kärsityssä 1-5 -tappiossa. Tämä saattaa mahdollistaa yhteistyöseura LAUTP:n nuorille pelaajille lisää peliaikaa MyPaa vastaan. Mm. Tuomas Värtö on pelannut paljon Kolmosta tällä kaudella tehden neljä maalia - P17 Ykkösessä sekä Nelosessa Värtö on tehnyt maaleja melkein maalin per ottelu -tahdilla tällä kaudella. Toinen mielenkiintoinen nuori kaveri on toisen polven jalkapalloilija Misa Puhakainen, jonka Saku-isä muistetaan MyPan hyökkääjänä vuosituhannen alkuvuosilta.
 
MyPa on siis varmistanut kaakon Kolmosen voiton ja nousun Kakkoseen, mutta tavoitteena lienee siitä huolimatta ottaa voitot jäljellä olevista otteluista. Saarela: "On vielä neljä kovaa ottelua jäljellä ja neljä ottelua aikaa kehittyä. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailu avaukseen jatkuu normaalisti. Vaikka tavoite on hanskassa, pelaajien pitää kasvaa jatkuvasti näyttääkseen parastaan jokapäiväisessä tekemisessä. 'Sen saat minkä ansaitset' jatkuu ohjenuorana."
 
"Joukkue on asettanut loman jälkeen lisätavoitteen, johon voimme palata kauden lopulla. Kauden viimeisissä otteluissa ja harjoittelussa kiinnitetään huomiota pelin intensiteettiin, jonka pitää parantua vielä. Kun saamme sitä nostettua vielä lisää, on tulevan talven harjoittelu helpompaa. Lisäksi kiinnitämme huomiota peli- ja tilannenopeuteen," Saarela kertoo.
 
Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Jussi-Pekka Rämä oli poissa jo viimeviikkoisesta Union Plaani ottelun kokoonpanosta. Tällä viikolla Rämä kertoi, että hänen kautensa on todennäköisesti ohi. Seitsemässätoista ottelussa kertyi hurjat 31 maalia.
 
Mikäli et pääse kentän laidalle MyPaa kannustamaan, voit katsoa MyPa - Kultsu -ottelun normaaliin tapaan Veo livestä.