Otteluennakko MyPa - MiPK

Otteluennakko MyPa - MiPK

Ottelu pelataan Myllykoskella KSOY Stadionilla lauantaina 26.8 klo 18:30.

Osta liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/artist/mypa/mypa-edustus-ips-3415929/?affiliate=ADV tai Reunan Kirjakauppa ja Autofit Myllykoskella sekä Neste Anjalassa.

Mestaruussarjassa 11 kautta 1960-80 -luvuilla pelannut ja parhaimmillaan 4. sijoittunut Mikkein Pallo-Kissat saapuu Myllykoskelle, jossa kotijoukkue MyPa on ollut tällä kaudella voittamaton sarjaotteluissa. Joukkueet ovat kohdanneet vuodesta 2018 lähtien seitsemän kertaa sarjaotteluissa, joissa voitot ovat MyPalle 4-1, lisäksi kaksi tasapeliä.

Kaudella 2018 Kakkosessa MyPa päihitti MiPKin kahdesti, mutta 2021 Kakkosessa MiPK voitti toisen kohtaamisen ja toinen päättyi tasan, kun taas viime kaudella MyPa voitti molemmat kohtaamiset. Tämän kauden alussa pisteet tasattiin 2-2 -lukemin Mikkelissä toisen jakson maaleilla. Jussi-Pekka Rämä vei MyPan 2-1 -johtoon varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, mutta aivan lisäajan lopussa MiPK tasoitti.

32-vuotias Lucas Dos Santos Oliveira on yksi mikkeliläisten vaarallisimmista pelaajista, mistä osoituksena yksitoista maalia kymmeneen sarjaotteluun tällä kaudella - tällä saldolla Dos Santos Oliveira jakaa Kaakon Kolmosen maalipörssin kakkossijan KJP:n Niko Nakarin kanssa. Piikkipaikalla on ylivoimaisesti MyPan Rämä 28 maalillaan. Viime kaudella 15 ottelussa Dos Santos Oliveira teki 16 maalia ja paria kautta aiemmin SavUnkin riveissä Kolmosessa mies mätti maalin per ottelu -tahdilla.

MyPa on kahdeksan ottelun voittoputkessa reilussa johtoasemassa ja matkalla kohti nousua Kakkoseen. Maaleja joukkue on mättänyt viime aikoina alkukautta vähemmän, mutta toisaalta omiinkin on mennyt vähemmän maaleja - vain kaksi viimeisessä kolmessa ottelussa.

Päävalmentaja Jyrki Saarela löytää kuitenkin kehitettävää myös puolustuspelistä: "Jos katsotaan viime peliin, niin puolustuslinja toimi ok verrattuna pariin edelliseen peliin. Keskialueen puolustuspeli ja merkkaukset ovat olleet hieman hakusessa. Johtuu ehkä siitä, että joudutaan hieman aina muuttamaan pelaajia eri asioista johtuen."

Keväisen MiPK-ottelun jälkeen Saarela puhui mikkeliläisten fyysisyydestä, eikä sävel ole kesän aikana muuttunut: "MiPK on fyysinen joukkue ja pelaa aika suoraviivaisesti. Tästä johtuen emme voi ylihyökätä ja hereillä pitää olla alusta alkaen. Emme voi tarjota vastustajalle turhia erikoistilanteita, joissa vastustaja on erittäin vahva."

"Pyritään pitämään joukkueen rentous samalla tasolla kuin edellisessä pelissä. Muuten valmistaudumme aivan normaalilla viikkosuunnitelmalla, vahvistetaan meidän vahvoja osa-alueitamme ja pikkuisen huomioidaan vastustajan pelityyliä," Saarela kertoo.

Jalkapallo on parasta paikanpäällä, mutta voit katsoa ottelun myös ilmaiseksi Veo Live -sovelluksesta.