Selvä voitto KoPasta

Selvä voitto KoPasta

Valokuva: Jaakko Haapala

KoPa-voittonsa myötä MyPa on kahden pisteen päässä Kaakon Kolmosen voitosta ja noususta Kakkoseen, kun jäljellä on viisi ottelua.

Sarjan voitto ja nousu saattavat varmistua jo ensi perjantaina ottelussa MP/SavU - KoPa, mikäli mikkeliläiset eivät voita, tai sitten lauantaina 9.9 klo 15 Myllykoskella pelattavassa ottelussa MyPa - Union Plaani.

Tämänpäiväinen KoPa-ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, mutta varsin nopeasti hallinta alkoi siirtyä selkeästi MyPalle. Pelin kuva oli loppujen lopuksi varsin selvä: MyPa kierrätti palloa rauhassa ja pyrki pelaamaan enemmän maata pitkin, kun taas KoPan tyyli oli pelata pitkää palloa ylös.

Jussi-Pekka Rämä sai tilaisuutensa vajaan kympin pelin jälkeen oikealta tulleesta keskityksestä, mutta pusku meni maalin ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Rämä pelasi itsensä tekopaikkaan ohittamalla vartijansa. Vielä ei kuitenkaan ollut maalin aika.

Vartin pelin jälkeen vasemmalle pelannut Väinö Hietala laittoi kovan ja matalan keskityksen maalille, josta sitä ei kuitenkaan saatu verkkoon hyvästä paikasta huolimatta. Hietala pelasi muutenkin hienosti ollen lähes pitelemätön laidallaan varsinkin avausjaksolla. Hän tarjoili useita paikkoja muille ja kokeili itsekin muutaman kertaa rankkarialueen ulkopuolelta.

Puoli tuntia oli pelattu, kun Niklas Rautomäki kaadettiin läpiajosta rankkarialueella, ja tuomio oli päivänselvä rankkari. Kukas muu kuin Rämä asettui pallon taakse ja latasi pallon voimalla maalin vasempaan nurkkaan. 1-0 MyPalle.

Lisäajalla Joakim Joutjärvi keskitti oikealta takakulmalle hiipineelle Rämälle, joka puski pallon toistamiseen maaliin. Vaihdosta kentälle puolen tunnin kohdilla tullut KoPa-vahti Mats Malinen oli lähellä torjuntaa, mutta lopulta pusku oli liian tarkka.

"Sain hyvän keskityksen taka-alueelle, mistä ei tarvinnut oikeastaan muuta kuin puskea pallo maaliin," Rämä muistelee maaliaan.

Avausjakso päättyi Joutjärven tolppalaukaukseen n. 15 metristä, ja tauolle lähdettiin MyPan 2-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi räväkästi. Puolen minuutin pelin jälkeen armeijasta mukaan saatu Veeti Laiho avasi puolipitkällä syötöllä Rämälle, joka jatkoi ykkösellä vierestä vauhdilla nousseelle Sasu Hernesniemelle. Kolmatta kertaa avauskokoonpanossa tämän kauden sarjassa ollut Hernesniemi tykitti pallon häkkiin. 3-0 MyPalle.

Hernesniemi: "Sain Jupelta (Rämä) kivan pikku jatkon, josta pääsin parin kosketuksen kautta viimeistelemään etukulmaan rankkarialueen sisäpuolelta."

Kuutisen minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun KoPan päädyssä tapahtui taas. Malinen veti tällä kertaa pidemmän korren Rämästä, joka tähyili puskullaan hattutemppua.

KoPalla oli ottelussa vain kolme vaihtomiestä, joista kaksi jouduttiin ottamaan kentälle jo avausjaksolla ja kolmaskin pääsi kentälle jo 54. minuutin kohdilla. Tämä on kuitenkin parannus muutaman viikon takaiseen Union Plaani -vierasotteluun, jossa KoPalla oli vain yksi vaihtomies - ja häntä ei edes käytetty. Oli miten oli, tuoreita jalkoja ei kotijoukkueella liiemmin ollut toiselle jaksolle.

Tunnin kohdilla Laiho avasi pitkällä kohti Joutjärveä, joka pääsi onnekkaasti KoPa-puolustajan epäonnistuneen katkoyrityksen jälkeen läpiajoon. Viimeistely-yritys ohitti maalivahdin, mutta pallo kopsahti lopulta takatolpasta ulos. Joutjärvi pelasi tuttuun tapaan pirteästi ja oli mukana järjestelemässä useita MyPan tilanteita.

65 minuutin kohdilla KoPa sai ensimmäisen tilanteenpoikasensa kulmapotkun muodossa. Niko Pyyhtiä pääsi puskemaan, tosin reilusti yli maalin.

KoPan pitkät pallot eivät tuottaneet tulosta. Vain kerran Eetu Suoraniemi onnistui nappaamaan pallon ja lisäksi irrottautumaan vartijastaan rankkarialueen sisällä. Veto meni kuitenkin hiukan ohi maalin.

Vartti ennen peliajan täyttymistä Joona Martikainen tarjoili vasemmalta Hietalan tarjoaman seinäsyötön jälkeen Niklas Rautomäelle kuudentoista rajalle loistavan paikan, mutta tämän veto meni niukasti maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Joakim Joutjärvi laukoi kaukaa, ja maalivahti-Malinen venyi komeaan torjuntaan.

Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan täyttymistä vaihtomies Aleksi Mykrä antoi oikealta loistavan keskityksen, josta Hernesniemi viimeisteli illan toisen maalinsa. 4-0.

"Onhan se kiva viimeistellä, kun tulee nappikeskitys suoraan jalkaan," Hernesniemi toteaa.

Varsinaisen peliajan täyttyessä KoPa sai vaparin oikealta laidalta, n. 30 metriä maalista. Keskitys löysi Suoraniemen, jonka pusku meni hiukan maalin ohi. Kokonaisuutena KoPan tilanteet hyökkäyspuoliskolla olivat todella harvassa, käytännössä tilanteenpoikasia oli kolme toisella jaksolla, eikä yksikään veto päätynyt maalissa pelanneelle Antti Kaikkoselle saakka.

Selkeästä voitosta huolimatta Rämä haluaa joukkueelta enemmän: "Ei voi todellakaan olla tyytyväinen esitykseen, vaikka 0-4 voitettiin eikä vastustajalla ollut käytännössä mitään saumaa. Työmäärä ja pallon liikuttaminen oli luokattomalla tasolla."

Hernesniemi on tyytyväisempi joukkueen saavutettua tärkeimmän: "Otettiin pisteet, mikä on tärkeintä"

Henkilökohtaisesti ottelu oli Hernesniemelle nousujohteinen: "Ensimmäisellä puoliajalla oli vielä hieman liian arkaa, mutta kun toisen puoliajan alkuun sain maalin, niin peli rentoutui aika paljon ja oli helpompi pelata."

"Ja onhan se joukkueena varmasti kiva pelata, kun fanitkin jaksaa matkata peleihin. Niistä saa aina lisä virtaa," Hernesniemi lisää.


Joona Martikainen ja Sasu Hernesniemi pelasivat hyvän ottelun. Valokuva: Kristian Kujala