Samuel Lindeman - Kouvolan Mylsältä Veikkausliigaan ja vähän Eurooppaankin

Samuel Lindeman - Kouvolan Mylsältä Veikkausliigaan ja vähän Eurooppaankin

25-vuotias Lindeman on yksi niistä kouvolalaislähtöisistä pelaajista, jotka ovat MyPa-taipaleensa jälkeen löytäneet tiensä Veikkausliigaan tai jopa ulkomaille.

Lindeman aloitti jalkapallon Kouvolan Susien pallokoulusta neljän vuoden ikäisenä. "Siitä lähtien jalkapallo on ollut aina mukana, vaikka muistakin pallopeleistä tykkään."

Ensimmäiset aikuisten ottelunsa Lindeman pelasi jo 17-vuotiaana vuonna 2015 FC Peltirummun riveissä Kolmosessa. Seuraavalla kaudella hän pääsi kokeilemaan kykyjään muutamia kertoja niin KJP Susissa Kakkosessa kuin Purhassa Kolmosessa, mutta läpimurto aikuisten tasolle tapahtui seuraavalla kaudella MyPassa. Tällöin Lindeman pelasi Kolmosessa 16 ottelua tehden mukavat yhdeksän maalia.

"MyPaan meno oli aikanaan helppo valinta, kun Susissa ei homma oikein lähtenyt. Tuttu valmentaja auttoi myös asiaa. Aika MyPassa oli kaikin puolin hauskaa."

Kaudella 2018 MyPa pelasi Kakkosta ja sitä seuraavilla kahdella kaudella Ykköstä Lindemanin ollessa vakiokasvo avauskokoonpanossa. "Kolmosesta Ykköseen parissa vuodessa "oman kylän jätkillä" oli aikamoinen saavutus, kun Kakkosen kauden alkaessa puhuttiin, että säilyminenkin olisi hieno asia."

MyPa putosi kauden 2020 päätteeksi takaisin Kakkoseen, mutta Lindeman sai tilaisuuden jatkaa Ykkösessä Vaasan Palloseuran riveissä. Ja sillä tiellä mies edelleen on. Sarjataso on vain vaihtunut Veikkausliigaksi.

"Pääsin Myllykoskelta Vepsuun oikeastaan Karjalaisen Jukan takia, koska hän meni sinne valmentamaan ja kysyi, tulisinko viikon testijaksolle. Viikon jälkeen tarjottiin sopimusta ja sillä tiellä ollaan vielä."

Karjalainen toimi MyPan valmentajana uuden tulemisen ensi vuosina Kolmosesta Ykköseen saakka.

Lindemanin VPS-aikana vaasalaisseura on noussut Ykkösestä Veikkausliigan pronssille ja ensi kaudeksi Eurooppaan Konferenssiliigan karsintoihin. Miten näin nopea nousu on ollut mahdollista? Lindemanin mukaan henkilökohtaisesti käänteentekevin asia tapahtui oman pään sisällä. "Se tietynlainen halu kokeilla, mihin rahkeet riittävät. Usko ja itseluottamus kasvoivat, kun opin luottamaan siihen, että kun teen asioita mahdollisimman laadukkaasti, tulosta tulee ennemmin tai myöhemmin."

"Uskon, että meidän nousu Ykkösestä Veikkausliigan pronssille tuli siitä, että meillä oli hyviä pelaajia. Koen että jokainen on matkan varrella kehittynyt valtavasti, olemme löytäneet toimivan pelityylin ja pelaajien potentiaali on saatu hyödynnettyä. Joukkueen sisällä on hyvä vaatimustaso ja tekemisen meininki, jokainen pyrkii tekemään parhaansa päivittäisissä asioissa."

Lisäksi Lindemanin pelipaikka on vaihtunut. "Pelasin kaksi ensimmäistä kautta Vepsussa suurimmaksi osaksi keskikentällä, mutta tälle kaudelle minut on siirretty kokonaan topparin tontille. Veikkaan että minut siirrettiin toppariksi, koska olin yksinkertaisesti hyödyllisempi siellä kuin keskikentällä. Ihan hyvin on mennyt topparinkin tontilla ja olen jopa tykästynyt rooliin. En ole hirveämmin kaivannut keskikentälle paluuta ja tällä hetkellä tuntuu vaikealta uskoa, että jossain vaiheessa pelaisin siellä taas."