Tasainen vääntö FF Jaron kanssa päättyi lukemiin 1-1

Kuva Rauni Pakkala

Puolipilvisellä syyssäällä MYPA sai vieraakseen sarja kolmosen FF Jaron. MYPA teki omaan alkuperäiseen avauskokoonpanoon muutoksen, kun Kähkönen jäi avauksesta pois ja Lim vaihdettiin tilalle.  MYPA pelasi 533 katsojan edessä kotistadionillaan loistavasti. Tiukka taisto päättyi kuitenkin tasalukemiin 1-1.

Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä. Jarolla oli heti ensi minuuteilla vaarallisia paikkoja, mutta MYPA puolusti tilanteet erinomaisesti. Seitsemännellä peliminuutilla Jaro pääsi hyvään vastahyökkäykseen, mutta MYPAn toppari Ahmed Said Ahmed teki loistavan katkon ja hankki samalla kotijoukkueelleen rajaheiton.

Kun peliä oli pelattu noin viisitoista minuuttia, MYPA sai luotua painetta Jaron puolustuspäähän, mutta näistä tilanteista ei syntynyt toivottua tulosta.Pelikellon näyttäessä 37 minuuttia, Eetu Pellikka antaa hyvän keskityspallon vapaana olevaan Rico Ryöpäksen päähän, mutta pusku jäi heikoksi. Jarolla oli ensimmäisellä jaksolla vaarallisimmat paikat, mutta MYPA taisteli sinnikkäästi. Jaro tuli erityisen kovaa ensimmäisen jakson loppuminuuteilla, mutta Tomas Turunen hoiti tehtävänsä mallikkaasti ja torjui vedot. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toinen jakso alkoi myös tasaisesti. Kun toista jaksoa oli pelattu 17 minuuttia, Samuel Lindeman pääsi keskittämään pallon boksiin, Jussi-Pekka Rämä syöttää vapaana olevalle Jari Hasselille ja hän saa viimeistellä pallon rauhassa maaliin.

Kauaa ei kestänyt MYPAn johtoasema, kun FF Jaro sai kimmokemaalin aikaiseksi. Jaro keskittää Turusesta katsottuna oikealta puolelta, Juuso Laitinen laittaa jalan väliin ja pallo kimpoaa maaliin. Pallo näytti ottavan kimmokkeen Laitisen jalasta, mutta maali on merkattu Jaron pelaajalle Sotelo Guillermolle.

- Ei se vääryys ollut, että peli päättyi tasalukemiin. Tietysti harmittaa aina kun vastustaja tekee maalin heti oman maalin jälkeen ja vielä tuollainen kimmokemaali. Sillehän ei tietysti voi mitään, kommentoi Ilkka Mäkelä.

Maalien jälkeen molemmat joukkueet saivat vaarallisia tilanteita aikaiseksi, mutta tilanteet jäivät ilman maaleja. MYPAn päävalmentaja oli ylpeä punapaitaisista pelaajista.

- Kaiken kaikkiaan peli-ilmeen nosto edellisistä peleistä oli hyvää. Muun muassa Ricolta hyvä esitys tänään, Jupe pelasi varmaan parhaan pelinsä ja nyt oli sitä Rämää, mitä ollaan kaivattu. Laitiselta tuli myös hyviä palloja Jupelle selustaan painittavaksi. Ahmedilta oli  myös paras peli tähän mennessä. Hän pelasi miehekkäästi ja ilmakamppailut alkoivat muistuttaa Hugo Mirandan tasoa.

MYPA - FF JARO 1-1 (0-0)

64’ 1-0 Hassel Jari