Väinö Hietala MyPassa myös kaudella 2024

Väinö Hietala MyPassa myös kaudella 2024

MyPassa jatkaminen on Hietalan mieleen mm. siksi, että joukkueessa on hyvä ilmapiiri.

Nyt 20-vuotias Hietala teki ensiesiintymisensä MyPan edustuksessa jo kaudella 2020 Ykkösessä, jolloin viidestä ottelusta jäi käteen yksi maali. Kaudella 2021 Kakkosessa Hietala sai enemmän peliaikaa ja maaleja tuli kaksi. Viimeiset kaksi kautta hän on ollut yksi MyPan tehokkaimmista pelaajista tehden Kolmosessa yhteensä 19 maalia.

Vaikka maaleja on tullut mukavasti, Hietala vaatii itseltään enemmän.

"Ei tässä voi pariin viime kauteen ihan tyytyväinen olla. Parempaan olisi pitänyt pystyä omalta osalta. Ensimmäisellä Kolmosen kaudella näytöt riittivät kuitenkin siihen, että pääsin Kakkoseen FC Jazzin mukaan loppukaudeksi. Siitä on varmasti hyötyä taas tulevalla kaudella, koska Jazzissa sai kovempia otteluita ja kokemusta lisää."

"Viime kaudella oma peli rupesi kulkemaan paremmin vasta syyskierroksella, mihin varmaan vaikutti pieni loukkaantuminen keväällä, ja se kipuili loppukauden ajan. Tavoitteeksi asetan sen, että pysyn ehjänä koko kauden ja pystyn pelaamaan parhaalla tasollani joka ottelussa. Ja se kun onnistuu, niin tehojakin tulee. Ja totta kai sitä pyrkii olemaan sarjan paras pelaaja."

Mihin nuori mies tulevaisuudessa pystyy? "Tavoitteita omalla uralla on pelata mahdollisimman korkealla."

Kuinka tärkeänä pidät Hietalan jatkoa MyPassa, hallituksen jäsen Risto Oksanen?
"On todella hienoa nähdä, kuinka Vänä on kehittynyt pelaajana. Kehityspotentiaalia on paljon, jos hän panostaa täysillä pelaamiseen. Eikä tätä ole syytä epäillä. Omien pelaajien jatkaminen MyPassa on tärkeää sekä seuralle että yleisölle. Sitoutuminen MyPaan on paljon vahvempaa, kun pelaajat tunnetaan."

Missä menevät Hietalan rajat? Kuinka korkealle uskot Hietalan vielä pääsevän jalkapalloilijan urallaan?
Oksanen: "Kehittymisen rajat löytyvät miehen oman pipon sisältä. Jos motivaatio kehittymiseen on kunnossa, sen eteen ollaan valmiita tekemään töitä, minkä kautta ovet suurempiin sarjoihin avautuvat."