Niklas Rautomäki palaa Myllykoskelle

Niklas Rautomäki palaa Myllykoskelle

MyPa vahvistuu entisestään, kun Rautomäki tuo leveyttä jo valmiiksi hurjan kovaan hyökkäyspäähän.

21-vuotias Rautomäki on pelannut aikuisten sarjoissa lähinnä MyPassa, jossa teki debyyttinsä kaudella 2018 Kakkosessa, vaikka pelasikin kyseisen kauden pääasiassa KJP:n 17-vuotiaiden joukkueessa. Kaudella 2019 Rautomäki pääsi kentälle kahdesti MyPan Ykkösen otteluissa tehden kaksi maalia, minkä lisäksi hän pelasi kolmessa FC Peltirummun ottelussa Kolmosta. Kausilla 2020 ja 2021 nuori mies sai jo vähän enemmän vastuuta MyPassa. Vuosi 2022 jäi kokonaan väliin loukkaantumisen vuoksi: "Kaudella 2022 en pelannut missään, kun polvi meni leikkaukseen kauden 2021 jäljiltä."

Susissa ja KJP:ssa juniorivuotensa viettänyt Rautomäki pelipaikastaan kentällä: "Oikeastaan jokainen hyökkäyspään pelipaikka luonnistuu, mutta mielekkäin pelipaikka löytyy ehkä laitakaistalta." Tulevasta peliajasta ja roolista joukkueessa ei vielä tarkkaa käsitystä ole, mutta yksi asia Rautomäelle on selvä: "Kilpailu peliajasta on varmasti kovaa." Ja niin se onkin. Löytyyhän MyPalta yläkertaan joka sorttia: kokeneita pelaajia, nuoria tähtiä ja tulevaisuuden lupauksiakin.

Rautomäki ominaisuuksistaan: "Vahvuuksiin kuuluu varmaankin pelikäsitys ja monipuolisuus. Heikkoutenani näen ehkä sen, että tietynlaista itsekkyyttä puuttuu sen vaatimissa tilanteissa. Se on varmaan myös isoin kehityskohde samalla."

Päävalmentaja Jyrki Saarela: "Rautomäki on maalinälkäinen, kova haastamaan ja tuntuu olevan aina hyvällä tuulella. Nikestä näkee, että on pelannut "koviakin" pelejä. Arvoitus on kestääkö paikat jatkuvan harjoittelun, koska on viime aikoina kokenut loukkaantumisia, jotka pilasivat viime kaudenkin. Tulee varmasti olemaan arvokas pelaaja joukkueelle. Jalat käy kuin ompelukone. Rooli joukkueessa on vielä mietinnässä, mutta harjoitukset ovat osoittaneet, että laidassa tulee hänen ominaisuutensa parhaiten esille. Katsotaan!"

Rautomäellä on selvät tavoitteet alkavalle kaudelle: "Hyvillä mielin palaan takaisin pelikentille ja tulevalta kaudelta odotan eniten kotipelejä. Oma tavoite on pelata kausi ilman isompia loukkaantumisia ja nousta joukkueena takaisin Kakkoseen."